Visió infermera sobre ‘Periodisme i pandèmia’, en el Simposi de Llibertat de Premsa

Imprimir aquesta noticia
La degana del Consell, Estrella Martínez, comparteix col·loqui telemàtic amb el també infermer Joan Pons, establert a Anglaterra i referent en social media i campanyes de salut; el pròxim dilluns 26 d’abril, a les 15 hores.

Dilluns 26 d’abril, la ciutat de Lleida acull la primera jornada de la sisena edició del ‘Simposi de Llibertat de Premsa’, coorganitzat per la Demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC) i la Universitat de Lleida (UdL), amb el suport de l’Ajuntament de Lleida i de la Diputació de Lleida. El fòrum, que enguany tindrà una primera jornada telemàtica i una segona de caràcter presencial (dilluns 3 de maig), comptarà amb la participació d’Estrella Martínez, degana del Consell d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC).

La invitació a debatre en una de les taules-col·loqui programades, concretament entre les 15 i les 16.30 hores, aporta la visió de les infermeres sobre el binomi “Periodisme i Pandèmia”, quan es compleix un any de la declaració de l’alerta sanitària de la Covid-19. Una invitació que “ens permet explicar com afecta la informació a la nostra pràctica diària. Les infermeres tenim un aliat en els mitjans de comunicació i valorem molt positivament aquesta oportunitat de conèixer-nos i reconèixer-nos mútuament perquè, plegats, som un valor per a la nostra societat. De fet, el Consell d’Infermeres manté una línia de col·laboració amb el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), centrada en la promoció de la informació de qualitat en l’àmbit de la salut”, ha dit Estrella Martínez, qui també ha volgut destacar “l’important suport que ens estan oferint els mitjans de comunicació locals que, durant aquesta pandèmia, estan canalitzant les informacions i recomanacions que emetem des del Consell i els quatre col·legis territorials, fent que arribin a la ciutadania d’una forma tan pròxima i personalitzada com ho està sent la nostra cura infermera”.

Martínez compartirà el debat amb Joan Pons –infermer català resident a Regne Unit i referent en social media com a promotor de campanyes de salut– que ha estat un dels sanitaris participants en l’assaig de la vacuna d’Oxford-Astrazeneka. La taula estarà moderada per la periodista d’El Periódico de Catalunya, María Jesús Ibáñez, que conduirà la sessió que preveu un torn obert de preguntes per als assistents.

 

PROGRAMA VI SIMPOSI LLIBERTAT DE PREMSA

Inscripció gratuïta

Enllaç sessió telemàtica