Les infermeres catalanes guardonades amb l’Espasa d’Honor de la Setmana de Sant Jordi de Montblanc

Imprimir aquesta noticia

La 34a Setmana Medieval de Sant Jordi, que se celebra a partir d’aquest dijous 22 d’abril a Montblanc, ha distingit el Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC) amb l’Espasa d’Honor com a “reconeixement a les qui han estat en primera línia combatent la pandèmia de la Covid-19”.

El lliurament del guardó tindrà lloc aquest diumenge 25 durant l’acte de cloenda, redissenyat en un espectacle que du per nom «La nostra normalitat» i al qual assistirà Estrella Martínez, com a degana del Consell.

Martínez, nascuda a Tortosa i que també és directora d’Infermeria de l’Hospital Verge de la Cinta de la mateixa localitat, ha manifestat que “aquest guardó és doblement important per a mi. A nivell personal, perquè m’honora rebre la distinció a casa meva i, a nivell professional i junt amb les més de 45.000 infermeres i infermers que integrem el Consell, per venir de mans de la cultura popular. Nosaltres que vivim en primera persona el patiment de la població immersa en aquesta crua pandèmia, no podem més que agrair que l’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi reconegui aquesta cura i proximitat que ens uneix a les persones que cuidem. Un guardó que desitgem que doni pas al retorn de les nostres festes i tradicions al carrer”.

 

Foto ©Presentació 34a Setmana Medieval de Sant Jordi

INFORMACIÓ I PROGRAMA SETMANA MEDIEVAL DE SANT JORDI