Rosa M. Jorge i Ángel Benítez guanyen una primera edició del concurs “Guardianes del Benestar” amb molts relats d’infermeres catalanes

Imprimir aquesta noticia
La composició “Infermera en temps de guerra”, obra d’una infermera del servei de Nefrologia de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, entre les finalistes del certamen.

La primera edició del concurs de relats per a infermeres “Guardianes del Benestar” ja té guanyadors. La infermera de l’UCI de l’Hospital de València, Rosa María Jorge Guillem, s’ha alçat amb el Premi del Jurat amb la composició “Monitorar emocions” que destaca l’orgull de brindar una atenció integral i humanitzar les cures; mentre que l’infermer d’Atenció Primària de Múrcia, Ángel Benítez ha estat el guanyador de la Votació Popular amb el seu relat “La mirada tranquil·la”, centrat en la connexió del protagonista amb Maria, una octogenària indestructible amb qui comparteix converses i aprenentatges mentre l’atén en cures pal·liatives Ambdós guardonats rebran un premi de 650 euros en ajuts a la formació.

Catorze han estat les històries presentades al concurs, cinc d’elles signades per infermeres catalanes, que relaten experiències i vivències professionals. Entre les sis composicions finalistes, “Infermera en temps de guerra”, la narració obra d’una infermera del servei de Nefrologia de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, ambientada en plena pandèmia i on la protagonista, Maria, reflexiona sobre la importància de perseverar en situacions difícils mentre treballa com a infermera en un hospital de campanya durant la guerra. Al costat de la seva mentora Florence, enfronten la crua realitat de la manca de recursos i condicions precàries del lloc.

Ens sentim molt orgullosos de la bona acollida i la resposta, per part de la comunitat d’infermeria. Aquest concurs no només celebra les experiències inspiradores d’aquestes professionals, sinó que busca posar en valor i contribuir a donar visibilitat a la professió i el paper fonamental que té en el nostre benestar”, destaca Elena Galbis, directora de l’àrea de Health & Medical d’Essity Iberia.

El jurat estava format per un representant de cadascuna de les institucions col·laboradores, juntament amb l’infermer i divulgador Héctor Castiñeira (@enfermera_saturada) qui, a més, ha dinamitzat la votació popular.

Guardianes del Benestar” ha estat impulsada per Essity amb el suport del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya i els quatre col·legis territorials (COIB, COIGI, COILL i CODITA), el Consejo General de Enfermería (CGE), el Consell d’Infermeria de la Comunitat Valenciana i el Colegio de Enfermería de Bizkaia).

Sobre Essity

Essity és una companyia global líder en higiene i salut. Cada dia, els nostres productes, serveis i solucions són utilitzats per mil milions de persones a tot el món. El nostre propòsit és trencar barreres pel benestar en benefici de consumidors, pacients, cuidadors, clients i la societat en general. Venem en aproximadament 150 països sota les principals marques globals TENA i Tork, així com altres marques com Actimove, Cutimed, JOBST, Knix, Leukoplast, Liber, Libresse, Lotus, Modibodi, Nosaltres, Saba, Tempo, TOM Organic i Zewa. El 2023, Essity va tenir vendes d’aproximadament 13 mil milions d’euros i va ocupar 36.000 persones. La seu de la companyia està ubicada a Estocolm, Suècia, i Essity cotitza a Nasdaq Estocolm. Més informació a www.essity.com.

Sobre Essity España

Essity és present a Espanya des del 1976 i compta actualment amb 1.300 empleats distribuïts en diverses plantes de producció i oficines. El mercat d’Iberia, que integra Espanya i Portugal, és un dels mercats clau globalment. Representa el 4% de les vendes del grup i ocupa la setena posició globalment. La companyia té oficines comercials a Madrid, Lisboa i Sant Joan Despí (Barcelona) on s’ubica el centre de logística.