Oberta la votació popular del concurs de relats infermers “Guardianes del Benestar”

Imprimir aquesta noticia

Votació Popular al web www.essity.com

El Concurs de relats “Guardianes del Benestar” –iniciativa organitzada per Essity, companyia global líder en productes i solucions per a la salut i el benestar– entra a la fase final. Dirigit exclusivament a infermeres, el concurs obre la votació popular per triar la composició que, igual que l’escollida pel Jurat, guanyarà un premi de 650 euros en ajuts a la formació.

Per participar-hi cal accedir al web d’Essity i votar per un dels sis relats finalistes. El que obtingui més “M’agrada” es convertirà en el Guanyador Popular i el nom de l’autor/a es farà públic el pròxim dijous 1 de febrer.

El concurs “Guardianes del Benestar” vol donar veu a les infermeres, a partir de relats on puguin compartir les seves experiències i vivències i compta amb el suport del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya i els quatre col·legis territorials (COIB, COIGI, COILL i CODITA), el Consejo General de Enfermería (CGE), el Consell d’Infermeria de la Comunitat Valenciana i el Colegio de Enfermería de Bizkaia.

Els 6 relats finalistes

Infermera en temps de guerra

Enmig de la pandèmia, Maria reflexiona sobre la importància de perseverar en situacions difícils mentre treballa com a infermera en un hospital de campanya durant la guerra. Al costat de la seva mentora Florence, enfronten la crua realitat de la manca de recursos i condicions precàries del lloc.

La humanització de les cures infermeres lluitant contra la guerra

El relat narra la valentia i la determinació de les infermeres de la Unitat Oncohematològica Infantil de l’Hospital General Universitari Gregorio Marañón de Madrid, que es mobilitzen per portar nens afectats per la guerra a Europa a Madrid per continuar amb els seus tractaments.

La mirada tranquil·la

Ángel, infermer d’Atenció Primària, estableix una connexió especial amb la Maria, una octogenària lluitadora que comparteix les seves experiències diàriament. Durant la seva lluita contra el càncer, Maria manté la seva actitud optimista i valenta, fet que inspira Àngel en la seva tasca de cures pal·liatives.

Memòries d’una infermera a l’UCI

A través de l’experiència de la narradora en una UCI de pediatria, s’il·lustra la connexió emocional entre una infermera i una nena, destacant la importància de la humanització de les cures i la importància de la intel·ligència emocional a la infermeria.

Monitorar emocions

La història se centra en la infermera Anna i la seva experiència cuidant Maria, una pacient amb una malaltia greu a la Unitat de Cures Intensives. Un relat que reflecteix l’orgull de brindar cures integrals i compassives.

Un honor poder entrar a les seves vides

Mario lidera un equip mèdic que atén Jesús, un home ferit i resistent a rebre ajuda després de caure des d’una nau abandonada. A través de la col·laboració amb la policia i la connexió amb Jesús, Mario descobreix la seva resiliència davant una difícil vida i la seva lluita contra les adversitats.