Mercè Porté ratificada com a presidenta del COILL

Imprimir aquesta noticia
La proclamació, que ha tingut lloc avui dijous 26 d’octubre, tanca el període electoral que es va iniciar el 28 de setembre amb l’acord de convocatòria d’eleccions.

Mercè Porté Llotge romandrà al capdavant del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermeres de Lleida (COILL) fins al 2027. Així ho ha proclamat aquesta tarda la Mesa Electoral –formada per les col·legiades Marta Fontanet Baqué, Maria Moret Condal i Irati Velaz Martínez– en ser l’única llista presentada a dirigir l’entitat.

La nova Junta de Govern del COILL estarà presidida per la mateixa Mercè Porté i tindrà Miquel Àngel Calderó Solé com a vicepresident (fins ara secretari de la corporació). La secretaria passa mans d’Anna Teixiné Martín (vocal 1a de l’anterior directiva) i Mariona Rocaspana Garcia es manté com a vicesecretària. Jordi Ballesté Torralba assumeix el càrrec de tresorer (anteriorment, vicepresident) i Esther Rubinat Arnaldo serà vocal 1a (abans 4a) i continuarà com a responsable de l’Àrea de Recerca del COILL. A més, s’hi incorporen noves cares com Meritxell Mas Tena (vocal 2a), Janina Ballesté Escorihuela (vocal 3a), Ana Mari Fité Serra (vocal 4a) i Leyre Estallo Sanz (vocal llevadora). Com a suplents: Carlota Regany Riu, Inés Vilà Panés, Mercè Folguera Arnau (fins ara tresorera), Pilar Cos Laguna, Cristina Subias Nogués, Jordi Martínez Soldevila, Anna Quintanilla Sanz (fins ara vocal), Josep M. Gutiérrez Vilaplana, Lourdes Terés Vidal (vocal en l’anterior Junta) i Rosa Mar Alzuria Alòs.

Mercè Porté ha agraït el compromís de les infermeres que s’incorporen a la Junta de Govern del COILL, alhora que la tasca duta a terme per Annabel Fernández Cuesta (llevadora), Mercè Folguera, Anna Quintanilla i Lourdes Terés, “vinculades al Col·legi des dels seus inicis i que, ben segur, hi continuaran col·laborant”, ha dit Porté.

Mercè Porté, que ja era vicepresidenta de l’entitat, va assumir la presidència de la corporació per primera vegada el setembre de 2020 en substitució de Montserrat Gea que deixà el càrrec per encapçalar la Direcció General de Professionals del Departament de Salut. Diplomada en Infermeria per la Universitat de Lleida (UdL) i grau per la Universidad de León, Porté és especialista en Infermeria Familiar i Comunitària i exerceix des de 1994 en l’àmbit de l’Atenció Primària, en l’actualitat, al CAP Onze de Setembre de Lleida. Màster en Investigación en Cuidados per la Universidad Complutense de Madrid, també ha cursat tres postgraus (d’Infermeria Comunitària; de Promoció i Educació per la Salut; i de Cures Pal·liatives en Infermeria) sent una gran coneixedora de la Salut Pública i la pràctica assistencial; especialització que li ha valgut la participació en nombrosos Comitès Científics i la tutorització d’alumnes en formació de pregrau de la UdL.

Podeu consultar tota la comunicació relacionada a la pàgina web Eleccions COILL 2023