Glòria Jodar reivindica la intel·ligència col·lectiva com a eina de transformació del sistema de salut, al Fòrum QCA

Imprimir aquesta noticia

“Intel·ligència col·lectiva”. Aquesta és l’eina que, segons la Dra. Glòria Jodar –degana del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC) i convidada ahir a la cloenda de la setena edició del Fòrum Quirúrgica– ha de guiar als equips de salut per “llegir les realitats que ens envolten”.

Jodar apel·lava al lideratge i coratge compartits dels professionals per encarar el debat i assolir el consens per a la transformació del sistema de salut. “Un sistema cuidador de persones, amb visió sistèmica i que resolgui els problemes amb mirada comunitària”. Des d’aquesta perspectiva, la degana exposava el compromís de les més de 50.000 infermeres catalanes amb les cures professionals i els valors infermers com a garants de la cura i respecte a les persones.

Uns valors pels quals demanava el “reconeixement mutu entre professionals en pro de l’autonomia de les infermeres per prendre decisions pròpies i, també, compartides amb la resta de membres dels equips i de les persones de les quals tenim cura”,deia Jodar.

Sota el títol “Gestió d’equips professionals en l’àmbit sanitari. Tips & Tricks”, el Fòrum QCA arrencava a primera hora d’ahir divendres, 27 d’octubre, a la Pedrera de Barcelona amb la benvinguda corporativa per part del Dr. Àlex Flor, co-CEO de Quirúrgica a una jornada marcada per les intervencions de reconeguts experts i expertes en la gestió de persones.

La primera, “Negociacions… Anem a dir mentides?”, venia de la mà de Jesús Arcas, psicòleg i logopeda, professor de l’ESADE Business and Law School i soci-fundador de RíosArcas associats; clínica i formació.

El relleu el prenia Begoña Puente, senior advisor, consultora i executive coach, alhora que professora d’ESADE i Deusto; amb l’exposició “Reunions… Molt soroll per no res!”.

Tot seguit, el psicòleg, professor i divulgador, Ramón Nogueras, donava pistes de “Com formar i liderar la teva tribu”; i, en últim lloc, Xesco Espar, expert en Alt Rendiment i exentrenador del FC Barcelona, feia el paral·lelisme entre salut i esport amb la comunicació “Els valors fan campions als equips”.

El VII Fòrum Quirúrgica cloïa amb les intervencions de la mateixa degana del CCIIC i dels representants del Col·legi Oficial de Metge de Barcelona (COMB) i del Servei Català de la Salut. El comiat institucional anava a càrrec del Dr. Àlex Flor i el Dr. Xavi Centeno,co-CEO i soci, respectivament, de Quirúrgica.

#FòrumQCA

El Fòrum Quirúrgica és l’espai de debat de referència de la medicina privada a Catalunya Nascut amb l’objectiu de donar a conèixer els beneficis del treball en equip organitzat als professionals de la salut. Un input, tant des del punt de vista quantitatiu com qualitatiu, que parteix del reconeixement que el valor del grup és superior al valor individual i aïllat de les persones.