Manel Balcells, nou conseller de Salut

Imprimir aquesta noticia

Pren possessió en substitució de Josep Maria Argimon.

Els canvis al capdavant del Govern de la Generalitat de Catalunya afecten també la cartera de Salut que, a partir d’aquest dimarts 11 d’octubre, passa a mans de Manel Balcells Díaz.

Manel Balcells (Ripoll, 1958) és llicenciat i doctor en Medicina i Cirurgia. Especialista en Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia i en Medicina de l’Educació Física i l’Esport, es va especialitzar a la Universitat de Montpeller en Biologia i Medicina de l’Esport i és considerat un dels impulsors de la medicina de l’esport a Catalunya.

Davant del nomenament, la degana Glòria Jodar ha posat el Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC) a disposició del nou conseller “per seguir treballant per al benestar de la població, el desenvolupament de la professió infermera i la qualitat del sistema de Salut”.

Manel Balcells ha ocupat el càrrec de director mèdic de l’Hospital de Granollers i, entre el 2006 i el 2010, fou president executiu de Biocat de 2006 al 2010. Distingit amb la Medalla Josep Trueta al Mèrit Sanitari, Balcells és l’actual director del Centre per a la Integració de la Medicina i les Tecnologies Innovadores a Catalunya, comissionat de salut de Leitat, president de la Fundació de Gestió de Sant Pau i membre del consell de Govern del consorci sanitari de Terrassa i de l’Hospital del Mar. Director d’Estratègia i Coordinació del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, des del gener del 2004, i secretari d’Estratègia i Coordinació, des del febrer del 2006; posteriorment, el 2006, va assumir breument el càrrec de conseller d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació.

Manel Balcells substitueix Josep Maria Argimon Pallàs que va ser conseller de Salut des del maig de 2021 i al qual el Consell ha agraït “la gestió al capdavant del departament. Una tasca feixuga i exigent, en un moment molt complicat per a la nostra societat”.