L’ECTEC aconsella més i millor formació en tabaquisme per als estudiants de Grau d’Infermeria

Imprimir aquesta noticia
L’Estudi de consum de tabac en estudiants d’Infermeria a Catalunya, finançat pel CCIIC, publica els resultats sobre els coneixements, actituds i la formació rebuda sobre el consum tabàquic, a l’International Journal of Mental Health and Addiction.

Investigadors de la Unitat de Control del Tabac, juntament amb la Comissió de Tabaquisme del Consell de Col·legis d’Infermers i Infermers de Catalunya (CCIIC), han publicat a la revista “International Journal of Mental Health and Addiction”, els resultats de l’Estudi de consum de tabac en estudiants d’Infermeria a Catalunya (ECTEC).

En total 4.381 joves van ser entrevistats durant el curs 2015-2016, tots ells estudiants de les 15 escoles d’infermeria que hi ha Catalunya. Les dades recollides constaten que només el 21% dels estudiants d’Infermera saben com valorar la dependència de la nicotina i menys de la meitat (41%) coneixen les teràpies per deixar de fumar, tot i que la majoria han rebut coneixements sobre els riscos del tabac per la salut.

La investigació conclou també que els estudiants dels últims dos cursos han rebut, amb més probabilitat, continguts teòrics i pràctics sobre com abordar el que és el principal factor de risc evitable per la salut: el tabac.

Tanmateix, l’estudi fa palès que els coneixements dels estudiants és insuficient i cal introduir continguts sobre la dependència al tabaquisme i el seu tractament, als plans d’estudis dels Graus en Ciències de la Salut.

L’estudi ha estat finançat pel CCIIC.

 

Més informació: ECTEC

PDF Article