La Schubertíada i la Fundació Galatea s’uneixen per oferir un concert en homenatge als professionals sanitaris en el 30è aniversari del festival

Imprimir aquesta noticia
Dissabte 27 d’agost, a les 19.30 hores, a la Canònica de Santa Maria de Vilabertran (Girona)

La Schubertíada, un dels festivals de música de cambra europeus més prestigiosos, arriba aquest any al seu 30è aniversari i dedicarà un dels seus concerts als professionals de la salut, en reconeixement a la seva tasca, dedicació i coratge al llarg de més de dos anys de pandèmia de covid-19. El concert homenatge als professionals de la salut tindrà lloc el dia 27 d’agost, a les 19.30 hores, a l’incomparable escenari de la Canònica de Santa Maria de Vilabertran (Girona), emplaçament principal i originari d’aquest cicle de concerts.

L’Associació Franz Schubert de Barcelona, fundada l’any 1997, és la promotora de la Schubertíada i enguany vol reconèixer tot l’esforç, compromís i excel·lència que han demostrat els professionals de la salut al llarg d’aquesta crisi sanitària. Per aquesta raó, a més de dedicar-los aquest concert, també destinarà la recaptació de la fila zero a la Fundació Galatea, entitat dedicada des de fa més de vint anys a la cura de la salut mental i emocional dels professionals sanitaris, que ha tingut un paper fonamental oferint-los suport i assistència al llarg de tots aquests mesos de pandèmia. Les persones que vulguin fer-hi aportacions poden contactar amb la Fundació Galatea a través del seu correu electrònic.

El concert serà una oportunitat per connectar la música amb els sentiments: una invitació sentida a la introspecció i a la consciència de les emocions acumulades en aquest temps de pandèmia, molt especialment per part dels professionals de la salut.

L’Associació Franz Schubert de Barcelona té la missió de contribuir a la divulgació de l’obra del compositor Franz Schubert i d’altres autors afins, per època i actitud artística, i del gènere de la cançó poètica i la música de cambra, mitjançant una aposta ferma pel talent jove i per la divulgació i la transmissió d’un patrimoni universal que uneix música i poesia. A través del festival Schubertíada es busca també la connexió de la música amb el patrimoni arquitectònic i amb el territori. Actualment, el festival inclou concerts a la seu de Vilabertran i també a Barcelona (Palau de la Música), a Valdegovía (Àlaba) i diferents emplaçaments de Cantàbria.

La Fundació Galatea va ser creada l’any 2001 per vetllar per la salut i benestar de tots els professionals de la salut (medicina, infermeria, veterinària, farmàcia, psicologia, odontologia i treball social) i, conseqüentment, per garantir una millor qualitat assistencial als ciutadans. Els professionals de la salut, per la naturalesa del seu exercici, s’enfronten a importants factors de risc psicosocial. Per aquest motiu, la Fundació du a terme diferents iniciatives de promoció de la salut, prevenció i assistència adreçades a aquests professionals.

 

Repertori del concert homenatge

Johann Sebastian Bach. Integral de les sonates i partites per a violí sol
Sonata núm. 1 en sol menor, BWV. 1001
Partita núm. 1 en si menor, BWV. 1002
Sonata núm. 2 en la menor, BWV. 1003
Partita núm. 2 en re menor, BWV. 1004
Sonata núm. 3 en do major, BWV. 1005
Partita núm. 3 en mi major, BWV. 1006

Intèrprets

Maria Florea, violí
Elena Rey, violí
Abel Tomàs, violí
Bernat Prat, violí
Helena Satué, violí
Vera Martínez Mehner, violí

Enllaços d’interès

Entrades i informació

Fila 0 – Fundació Galatea