La Dra. Glòria Jodar, sobre les infermeres i el tercer acord de l’ICS (Diari Ara 20/1/24)

Imprimir aquesta noticia
“Demanem el que és just, per a les infermeres i per a la ciutadania”

El Diari Ara publica, aquest dissabte 20 de gener, una entrevista amb la Dra. Glòria Jodar, degana del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC), que lamenta que “ningú tingui la valentia d’anar pel davant i fer els canvis necessaris per a la transformació d’un sistema de salut que, el dia d’avui, no satisfà les necessitats dels professionals ni de la ciutadania”.

Durant l’entrevista, entorn de l’impacte que tindrà l’aplicació del III Acord de condicions de treball del personal estatutari de l’Institut Català de la Salut sobre la Infermeria, la representant de les més de 50.000 professionals que exerceixen a Catalunya, exposa els motius pels quals el Consell i els col·legis professionals discrepen del coveni i enumera les principals millores que es podrien haver introduït, com ara els complements específics de Grup i Nivell i la categoria laboral de les especialitats, que les corporacions reclamen al Departament de Salut.

Aquesta mateixa categoria de les especialistes vinculada al lloc de treball i no a la carrera professional, com recull l’Acord, o l’accés de les infermeres a les places de comandament i lideratge de les polítiques i els serveis de salut, són algunes de les aportacions que sostenen una reivindicació que, la degana sentencia que és justa “per a les infermeres i per a la ciutadania”.

Justícia, drets, infermeres i ciutadania. Quatre paraules que es repeteixen al llarg de l’entrevista com a ‘valedores’ de les millores i benestar que Jodar reclama per a unes infermeres compromeses –”i, en una societat madura i justa, vull pensar que la seguretat que ofereix el nostre compromís no hagi estat mai la raó de negar-nos el que ens pertoca”– i per a la ciutadania –”perquè el que es nega a les infermeres són, alhora, drets que es neguen als ciutadans i ciutadanes”–.

Podeu llegir l’entrevista a l’Ara.cat