Consell i col·legis reivindiquen els complements específics “com a infermeres facultatives universitàries” i especialistes

Imprimir aquesta noticia
Entrevista a la degana del CCIIC, Glòria Jodar, al magazín La Caravana de Ràdio Estel.

La Dra. Glòria Jodar, degana del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC), ha estat entrevistada avui, 24 de gener, al programa La Caravana, magazín dirigit i conduït per Joan Trias a Ràdio Estel.

La degana ha exposat les principals demandes del Consell i els col·legis per a millorar la situació professional i laboral de les infermeres catalanes, per a les quals demanen els complements específics de Grup i Nivell, perquè “sabem que tots els complements específics com a infermeres facultatives universitàries es poden pagar des de casa (la conselleria de Salut). Igual que adjudicar el lloc de treball segons l’especialitat”, ha dit.

Jodar ha parlat també del “desequilibri” en les millores que introdueix el Tercer Acord de l’ICS respecte d’una professió o l’altra –i no només per a les infermeres– i ha lamentat que no reculli “els avenços que s’han fet en aquests 16 anys”, en totes les professions.

Les dotacions infermeres i les jubilacions massives que es preveuen en dos anys a Catalunya, ha estat un altre dels punts que ha destacat Jodar posant, com a exemple, les plantilles insuficients a l’atenció primària; un àmbit sociosanitari, ”infradotat, moltíssim, tant en l’atenció residencial com intermèdia; o l’àmbit hospitalari “on també hi ha moltes mancances”.

Premeu l’enllaç inferior per escoltar l’entrevista.

AUDIO ENTREVISTA DRA. GLÒRIA JODAR, DEGANA DEL CCIIC La Caravana, Ràdio Estel 24/1/24