Jornada 29 d’abril: ‘Vacunació contra la covid-19 a Catalunya: un treball en xarxa’

Imprimir aquesta noticia

Salut avalua la campanya d’immunització i convoca una jornada que se celebrarà a la seu del COIB i comptarà amb nombroses infermeres i es podrà seguir via streaming.


El repte de la campanya de vacunació contra la Covid-19 a Catalunya, centra la jornada del departament de Salut, convocada per demà divendres, 29 d’abril, a la seu del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB – Carrer de Pujades, 350. Barcelona). L’inici està previst a les 9.30 hores, amb la benvinguda de Josep Maria Argimon, conseller de Salut; Gemma Craywinckel, directora del Servei Català de la Salut: i Carmen Cabezas, secretària de Salut Pública.

El primer bloc de la jornada (10-11.30h) aborda la complexitat de la planificació de la campanya i inclou una roda d’experiències, moderada per Montse Martínez, cap del Servei de Medicina Preventiva. La distribució de vacunes –Antonio Castillejo, cap d’Operacions de Logaritme Serveis Logístics–, els sistemes de citació i informació a la ciutadania –Elisabet Garcia, gerent d’Innovació. Servei Català de la Salut; i Nuria Torres, cap de la Unitat d’Atenció no Presencial d’Emergències Mèdiques (061- Salut Respon)–, els sistemes d’informació i el registre de vacunes –Jordi Gabaldà, responsable de Salut del CTTI. Servei Català de la Salut–, la coordinació des de les regions sanitàries –Núria Casalé, coordinadora tècnica de Salut. Regió Sanitària Terres de l’Ebre– i des de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) –Anna Bocio, cap del Servei de Promoció de la Salut al Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre i membre de la subdirecció Regional al Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre – ASPCAT, les campanyes de comunicació – Laia Brufau, directora general d’Estratègia, Difusió i Comunicació de Salut– i els estudis d’avaluació –de la mà de responsables del Sistema d’Informació dels Serveis d’Atenció Primària (SISAP)– completa la radiografia de l’operativa endegada per coordinar els agents implicats en l’estratègia.

La segona part de la jornada (12-13.30h), estarà dedicada a com s’ha portat a la pràctica la campanya de vacunació Anna Coma, de la Divisió d’Acció Territorial del Medicament del Servei Català de la Salut, condueix un bloc que s’obre a l’administració de l’esperonadora primera vacuna contra la covid-19 a Catalunya z-Idoia Crespo, coordinadora de vacunes del CSI, infermera de pediatria de l’ABS Torrassa– i fa un recorregut per la tasca duta a terme pels equips mòbils de vacunació –Ruth Martín, infermera referent de vacunes del CAP Santa Coloma de Farners–, i els d’Atenció Primària –Alba Arocas, directora d’EAP Santpedor-Navarcles-Sant Fruitós de Bages–. Els reptes de la vacunació de col·lectius de difícil captació –Mar Isnard, responsable d’infermeria de la Direcció d’Atenció Primària Metropolitana Nord– o l’habilitació i gestió dels punts de vacunació poblacionals –Lourdes Carrés, punt de vacunació de la Fira de Barcelona de la Gerència Territorial de Barcelona– i als hospitals –Joaquin López-Contreras, cap clínic de la Unitat de Malalties Infeccioses de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau– són altres dels aspectes destacats del panel d’experiències que recull la jornada que també destaca el paper destacat dels SEGIVs –Glòria Mirada del Servei de Promoció de la Salut a Lleida i Alt Pirineu i Aran – ASPCAT– i la importància de la gestió d’incidències de la ciutadania –Mònica Vázquez. SAP Muntanya Dreta. Gerència Territorial Barcelona Ciutat–, com a eines imprescindibles per a l’èxit de la campanya de vacunació.

La cloenda (13.30-14h), sota el títol ‘Música i salut’, comptarà amb Carmen Cabezas, secretària de Salut Pública; Montserrat Gea, directora general de Professionals de la Salut i Joan Valls, de l’Hospital Sant Joan de Déu.

 

VACUNAR NO ÉS NOMÉS PUNXAR

Ja el passat mes de gener, el Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC), l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFIIC) i els quatre col·legis territorials (COIB, COIGI, COILL i CODITA) van llançar la campanya ‘Vacunar no és només punxar’; amb l’objectiu de visibilitzar i donar a conèixer a la població aquesta competència professional de les infermeres i empoderar les professionals en la defensa de les seves atribucions en el camp de la vacunació, que el dia d’avui són plenament visibles, però no noves.

 

Link jornada en directe (29/4/22, 9.30-14h)