El Consell demana a Argimon i Gea, prioritat a les línies d’acció que solucionin la precària situació de les infermeres

Imprimir aquesta noticia

Reunió amb el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, i la directora general de Professionals de la Salut, Montserrat Gea, perquè el departament de Salut adopti les mesures necessàries per “posar fi a una situació laboral i professional que ja és insostenible per a les infermeres”.

La degana del Consell i les presidentes dels col·legis d’Infermeres i Infermers reben la visita de Sara Jaurrieta, secretària de Salut del PSC, i insisteixen que “resoldre la situació de les infermeres és una qüestió de país i ha de comptar amb el compromís de totes les formacions polítiques”.

La precarietat laboral, lligada en moltes ocasions a la manca de reconeixement professional, que pateixen les infermeres i infermers és una realitat que afecta ja greument no només el col·lectiu, també els ciutadans i ciutadanes de Catalunya.

El no reconeixement de la categoria professional A1; el no reconeixement o manca de desenvolupament d’algunes especialitats i de les competències pròpies i exclusives de la professió, la sobrecàrrega de treball que provoquen la inestabilitat i insuficiència de les plantilles o la manca d’equitat territorial en l’assignació de recursos, són, només, la punta d’un iceberg empès per la crisi sanitària de la covid-19.

Així ho van exposar ahir, 27 d’abril, la degana del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC) –Estrella Martínez– i les presidentes dels col·legis territorials –Paola Galbany (COIB), Alícia Rey (COIGI), Mercè Porté (COILL) i Lluïsa Brull (CODITA)–, en una reunió amb el conseller de Salut –Josep Maria Argimon– i la directora general de Professionals de la Salut (també infermera) –Montserrat Gea. Martínez va agrair el to cordial i proactiu del departament per prioritzar i consensuar les línies d’acció que solucionin aquesta precarietat i “posin fi a una situació laboral i professional que ja és insostenible per a les infermeres”.

Consell i col·legis mantenen una intensa i fluida acció institucional, molt especialment sobre les administracions, però també amb les diferents forces polítiques i, en aquest sentit, van rebre la visita de Sara Jaurrieta, secretària de Salut del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i Isabel Loscos, membre de la mateixa formació. Degana i presidentes van insistir que “resoldre la situació de les infermeres és una qüestió de país i ha de comptar amb el compromís de totes les formacions polítiques” i van defensar el lideratge infermer i la participació de les infermeres en els òrgans de govern i decisió de les polítiques de salut.

 

Fotografies:

(superior) Degana i presidentes amb el conseller de Salut i la directora general de Professionals de la Salut.

(inferior) Reunió amb la secretaria de Salut del PSC.