Dia Internacional de la Llevadora sota el lema “100 anys de progrés”

Imprimir aquesta noticia
La International Confederation of Midwives obre els actes de celebració del centenari de la primera associació internacional de parteres que es perllongaran durant tot el 2022.
L’organització assegura que augmentar la inversió en llevadores “produeix famílies i comunitats més sanes i felices, arreu del món”.

La Confederació Internacional de Llevadores –International Confederation of Midwives (ICM)– celebra enguany el Dia Internacional de la Llevadora (5 de maig) commemorant el centenari de la fundació de la Unió Internacional de Llevadores –International Midwives Union (IMU)–, precursora de l’actual ICM, a Bèlgica.

Amb més de 140 associacions, localitzades en 120 països, la ICM suma en l’actualitat un milió de llevadores cridades a visibilitzar els “100 anys de progrés” de la professió i de la mateixa societat quant a cures es refereix.

“Explorar els progressos individuals i col·lectius i reconèixer com hem avançat”, és l’objectiu principal de la ICM que rememora com “des de la creació de les primeres escoles de llevadores fins al nomenament de les primeres caps de les unitats de part, passant pel nombre creixent de programes de formació amb accés directe; en els darrers 100 anys hem aconseguit els èxits més importants de la professió”.

La ICM destaca també que “cada cop més dones reben una continuïtat en l’atenció per part d’una llevadora coneguda”, tot i que són “conscients que els senyals de progrés són radicalment diferents segons la regió”. En aquest sentit, l’organització encoratja les llevadores a “concentrar esforços per allò que l’evidència global indica inequívocament: que una inversió més gran en llevadores produeix famílies i comunitats més sanes i felices, arreu del món”.

 

CICLE D’ESCOLTA I APRENENTATGE

L’aniversari és també una bona oportunitat per “pensar en la història de la nostra organització i el seu impacte en la llevadoria”, expliquen fonts de la ICM. És per això, que la Confederació endegarà un cicle de converses sobre temes com la identitat, la raça o el gènere; per analitzar “la capacitat i grau d’inclusió de la professió i prendre el pols a la comunitat internacional de llevadores per créixer des de les diferents perspectives que conformen una professió ancestral”.

 

LLIBRE COMMEMORATIU DEL CENTENARI

L’ICM ha anunciat també la publicació del llibre commemoratiu ‘100 Anys de progrés’, que recollirà l’activitat associativa internacional de les llevadores, en el darrer segle.

 

EXPERIÈNCIES DE LA LLEVADORIA EN XXSS #MidwifeMemory

Entre les accions de visibilització previstes destaca el #MidwifeMemory, hashtag que aixopluga la difusió en xarxes socials dels “records preferits” de llevadores d’arreu del món, per conscienciar la població de la importància i impacte positiu del desenvolupament de la professió.