12 de maig: “Reivindica el que és essencial. Reconeix les infermeres”

Imprimir aquesta noticia
Consell d’Infermeres i col·legis se sumen a la celebració del Dia Internacional de les Infermeres, que urgeix a invertir en la professió.

Què passaria si com per art de màgia les infermeres desapareguessin? Com seria la nostra vida i la d’aquells que ens envolten? Coneixem prou el repte que representa tenir cura de les persones en la nostra societat?… Amb aquesta reflexió, el Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC) i els quatre col·legis territorials –COIBarcelona, COIGIrona, COILLeida i CODITArragona– commemoren el Dia Internacional de les Infermeres que se celebra el 12 de maig arreu del món.

“Reivindica el que és essencial. Reconeix les infermeres”, és el lema d’una campanya que busca connectar amb la ciutadania. Amb un relat intimista, l’audiovisual de les infermeres catalanes mostra situacions ‘que podrien ser reals’ per reflexionar sobre els entrebancs i els límits als quals ha de fer front el col·lectiu a l’hora d’exercir la seva professió, reconeixent-li l’esforç; i, alhora, planteja ‘d’altres que desitgem que no ho siguin (reals)’ per conscienciar professionals, governs i ciutadania que calen canvis.

En aquesta mateixa línia es planteja la campanya de l’International Council odf Nurses (ICN) que, al lema “Infermeres: una veu per liderar”, hi afegeix enguany “Invertir en infermeria i respectar els drets per garantir la salut global”, fent al·lusió a la precarietat laboral que assetja les infermeres.

Estrella Martínez, degana del Consell d’Infermeres, lamenta “les baixes ràtios infermera – pacient que tenim i que posen en perill la seguretat i supervivència dels pacients. Fet que, afegit a la manca de recursos per al desenvolupament de la ciència i de la pràctica infermera, també posa en risc la nostra professió”.

Tot i això, la degana també ha volgut destacar el caire festiu de la jornada i pensa que “també tenim moltes raons per celebrar i de les quals sentir-nos orgulloses. Som les infermeres i infermers més ben preparades de la història i això no li ha de passar desapercebut a ningú. Reivindicar el que és just per a les infermeres és una prioritat per al Consell i els col·legis”.

 

 

“Reivindica el que és essencial. Reconeix les infermeres” es difon a TV3 i a Catalunya Ràdio i RAC 1, així com en plataformes d’Internet i xarxes socials del mateix Consell i els col·legis.