Finalitza amb èxit el concurs “La infermera, la teva aliada per deixar de fumar!” aconseguint més de 8.000 votacions

Imprimir aquesta noticia

Gemma Fanlo, infermera d’atenció primària de l’Equip Pubilla Casas Unitat de Gestió Assistencial de l’Hospitalet Nord, SAP Delta, ha resultat guanyadora del concurs impulsat pel Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC), a través de la Comissió de Tabaquisme, amb la participació més votada al perfil d’Instagram de la campanya @deixadefumar.

 

El concurs, que tenia per objectiu fomentar la tasca de les infermeres, els infermers i els estudiants d’Infermeria en la deshabituació tabàquica de la ciutadania, ha obtingut 98 participacions i 8.000 vots. 

 

El concurs “La infermera, la teva aliada per deixar de fumar”! ha estat actiu des del 16 d’abril fins el 15 de juny, i feia una crida a les infermeres i els estudiants perquè compartissin a través de les xarxes socials contingut en diferents formats relacionats a les intervencions que fan les infermeres en la prevenció del tabaquisme o en el procés de deshabituació del tabac.

 

En aquest període, el perfil d’Instagram ha sumat 465 seguidors i la campanya s’ha acompanyat d’un vídeo que ha obtingut 1.066 visualitzacions a Youtube i una campanya d’anuncis a xarxes socials que ha arribat a gairebé 33.000 persones i ha obtingut 44.000 interaccions (reproduccions de vídeo).

 

El CCIC trasllada el seu agraïment a totes les infermeres, infermers i estudiants d’Infermeria que hi han participat i anima a seguir treballant en la prevenció del tabaquisme o en el procés de deshabituació del tabac.

Consultar totes les participacions al concurs

 

La infermera, aliada per acompanyar a deixar de fumar

 

L’objectiu de la campanya, com totes les accions que el CCIIC està desenvolupant els últims anys, és doble: posar en valor la tasca de les infermeres en la deshabituació tabàquica i donar-la a conèixer a la població en general i conscienciar a les mateixes infermeres de la importància d’aquesta funció a fi que la tinguin present en el seu dia a dia.

 

La infermera, per la seva proximitat amb les persones en qualsevol dels àmbits en què treballa, és un agent ideal per gestionar i realitzar un acompanyament per aquelles que volen deixar de fumar.

 

El Consell va impulsar fa tres anys el Manifest sobre el control del tabaquisme i posteriorment ha realitzat campanyes de conscienciació a través de les xarxes socials i que han estat incloses en els materials que acompanyen la “Setmana sense Fum”. Una campanya d’àmbit nacional que es du a terme anualment cada mes de maig, amb la col·laboració del CCIIIC com a membre organitzador junt amb una vintena d’entitats de salut.