Distinció a les infermeres pel sosteniment de les reserves de sang durant la pandèmia

Imprimir aquesta noticia
Estrella Martínez, degana del CCIIC, recull la distinció en el marc de l’acte institucional celebrat al Parlament de Catalunya per commemorar el 14 de juny, “Dia Internacional del Donant de Sang” i honorar persones i entitats implicades.

 

El Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC) estava convocat ahir, dilluns 14 de juny, a l’acte institucional celebrat al Parlament de Catalunya per homenatjar els 260.000 donants i les entitats que han fet possible que, durant la pandèmia de Covid-19, els hospitals hagin disposat de suficients reserves de sang per atendre els pacients.

Estrella Martínez, degana del Consell, va recollir la distinció en nom del col·lectiu, en una trobada que també va honorar els metges i la resta de professionals sanitaris, així com els voluntaris i els treballadors del Banc de Sang i Teixits; alhora que entitats i organismes com el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM), l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i Protecció Civil.

Martínez va voler “posar en valor el compromís de les infermeres i infermers que treballen en els bancs de sang i teixits d’arreu de Catalunya que, en els mesos més durs de pandèmia i encara el dia d’avui, redoblen esforços per garantir-ne el bon funcionament i facilitar la represa de les cirurgies. Una tasca gens fàcil si tenim en compte que la mateixa Covid-19 també ha obligat a endegar noves actuacions en matèria de donacions i reserves per atendre les persones infectades o avançar en la investigació sobre la malaltia”.

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, va lliurar les distincions que reconeixen les persones que han donat sang durant la pandèmia, entregades a set donants en representació de cadascuna de les set regions sanitàries. Eduardo García, un jove donant de sang des de fa deu anys, va parlar en nom de tots els homenatjats, va agrair el reconeixement i va animar tothom a fer-se donant, perquè “cap sang és millor que una altra, perquè totes són necessàries”, va dir.

Foto de família de les persones i entitats distingides ©Parlament CAT
Una setantena de persones van assitir a l’acte ©Parlament CAT
Estrella Martínez, degana del CCIIC recull la distinció en nom del col·lectiu d’infermeres i infermers ©Parlament CAT
navigate_before
navigate_next

 

Borràs va agrair “la generositat i l’altruisme” dels milers de donants que van sortir al carrer en moments excepcionals que, va remarcar, “quan més els necessitàvem no van fallar”. Així mateix, va fer una crida a donar sang. “Es tracta d’un acte simple i que directament dóna vida, un acte que no es valora prou fins que estàs a punt de perdre-la”, va concloure.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va destacar “la solidaritat i el compromís ciutadà” que implica ser donant i va fer una crida a la donació perquè continua sent molt important que els hospitals tinguin les reserves necessàries.

L’acte –que va conduir la periodista Núria Solé i va estar organitzat per la Federació Catalana de Donants de Sang i el Banc de Sang i Teixits, en col·laboració amb Creu Roja Catalunya– va comptar amb l’assistència d’altres personalitats com els presidents de la Federació, del Banc i de Creu Roja Catalunya: Marc Ibars, Francesc Gòdia i Josep Quitet, respectivament. En total, una setantena d’assistents, entre els quals es trobaven la vicepresidenta segona, Eva Granados; la secretària segona, Aurora Madaula; representants dels grups parlamentaris; la consellera de Drets Socials, Violant Cervera; o Alba Vergés, exconsellera de Salut i actualment diputada.

 

Galeria fotogràfica

 

 

14/06/21 ©Canal ParlamentCAT

Vídeo Acte amb motiu del Dia Mundial del Donant de Sang