Convocatòria de 1.981 places IIR 2022-2023

Imprimir aquesta noticia
Les especialitats d’Infermeria Familiar i Comunitària i Infermeria Obstetrico-Ginecològica les que concentren més places.
Infermeria de Salut Mental, amb l’increment percentual més gran, un 14%.

El Ministeri de Sanitat ha anunciat l’oferta més gran de places de Formació Sanitària Especialitzada (FSE) de la història del Sistema Nacional de Salut (SNS), amb un total d’11.112 per al 2022/2023, fet que suposa un increment de més d’un 5% respecte de l’anterior convocatòria.

L’anunci arriba després de la celebració, el 20 de juliol, de dos plens extraordinaris del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS), un d’ells monogràfic sobre Recursos Humans al SNS.

En el cas concret de la professió infermera, és Redacción Mèdica qui avança dades i destaca que de les 1.981 places IIR, Familiar i Comunitària i Obstetrico-Ginecològica seran les especialitats amb més places. Ara bé, és la Infermeria de Salut Mental la que experimentarà l’increment percentual més gran (14%) i sumarà 311 places.

 

Estabilització de la plantilla del SNS

Aquest increment de places forma part de la bateria de mesures impulsada pel Consell Interterritorial per millorar els recursos humans al SNS i entre les quals es troben l’estabilització de més de 67.300 places, per concurs o per concurs oposició, en funció de la circumstància de la plaça.

A aquestes accions s’uneixen sengles reials decrets com la modificació de la Llei de l’Estatut Marc del personal estatutari dels serveis de salut–que limita la temporalitat– i el que, a proposta dels ministeris de Sanitat i Universitats, regula la Formació transversal de les especialitats en Ciències de la Salut i els criteris per crear nous títols d’especialista o diplomes d’àrea de capacitació específica.

 

Font: Ministerio de Sanidad / Redacción Médica

Fotografia © Ariadna Creus i Àngel García (Banc d’Imatges Infermeres)