Memòria Nursing Now Catalunya CCIIC i Col·legis 2020

Imprimir aquesta noticia

El 27 de febrer de 2018, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i el Consell Internacional d’Infermeres (CIE) anuncien a Londres, la seva aliança per tirar endavant una campanya global que compta amb el suport del Burdett Trust for Nursing (fundació benèfica independent amb seu al Regne Unit) i col·loca les infermeres en el centre del sistema. Neix Nursing Now.

Dos anys després, estructurada en comitès de diferents nivells i àmbits geogràfics, en territori català, el 14 de febrer de 2019 es funda el grup Nursing Now Catalunya. La iniciativa suma l’adhesió del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i la participació del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC) i dels col·legis oficials d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB), de Girona (COIGI), de Lleida (COILL) i de Tarragona (CODITA); entre les entitats promotores.

La incorporació del factor pandèmia –circumstancial i completament excepcional– a la celebració posarà en valor la Infermeria, però, alhora, confirmarà l’escassetat de professionals i inversions arreu del món i, també, a Catalunya. L’equació es resol amb una activitat frenètica per part del Consell i dels Col·legis. El balanç de l’acció i impacte del grup NN Cat mostra la capacitat d’adaptació i de reinvenció de la Infermeria catalana, així com l’esforç per assolir els objectius proposats, identificant les oportunitats de salut per a la població i per a la professió.

MEMÒRIA NURSING NOW CATALUNYA, CCIIC I COL·LECIS 2020 (PDF)

CCIIC ©Març de 2022
Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya

Disseny i maquetació ©Missatges Gestió de Comunicació SL
Fotografia ©CCIIC, COIB, COIGI, COILL, CODITA, SALUT, ICS