XXII Setmana Sense Fum, del 25 al 31 de maig

Imprimir aquesta noticia

Enquestes per a conèixer els hàbits tabàquics de la població

La XXII Setmana Sense Fum, que enguany duu per lema “Deixar de fumar, la teva altra vacuna”, se celebrarà del 25 al 31 de maig, amb nombroses activitats i accions per conscienciar la població sobre els beneficis de deixar de fumar.

La campanya permet l’adhesió dels organismes i entitats a través d’un formulari amb la voluntat d’alinear objectius entorn de la iniciativa.

Entre les accions programades i fins al dia 5 de maig, es troba la recollida de dades a través d’enquestes dirigides a la població de 15 o més anys per a conèixer com evolucionen els hàbits tabàquics. La participació en l’enquesta és molt àgil (només 5 minuts) i està incentivada amb el sorteig de 6 ampolles termo.

A més s’han editat nombrosos materials i recursos promocionals que es poden descarregar online, com ara el pòster, bàners per compartir en social media o adhesius per guarnir les bates sanitàries o les mascaretes.

Les activitats i dinamitzacions en xarxes es poden etiquetar amb #ssfcat21 #sumasalut. Per a més informació es pot consultar el web de la SSF.

La Setmana sense fum

La Setmana Sense Fum és una iniciativa de la Sociedad Española de Medicina Familiar y Comunitària (semFYC) i CAMFiC a Catalunya, que durant els últims anys ha organitzat el Programa Atenció Primària Sense Fum a Catalunya (AIFICC, CAMFiC i ASPCAT). Amb l’objectiu d’involucrar diversos àmbits en una iniciativa comuna i unificar un mateix missatge, en els últims anys, s’hi han implicat en l’organització tots els que d’una manera o una altra estaven relacionats amb aquesta campanya: la Xarxa d’Atenció Primària Sense Fum, la Xarxa Catalana d’Hospitals sense Fum, la Xarxa Catalana d’Universitats Saludables; els Col•legis de Catalunya de metges, d’infermeres, de farmacèutics, de pedagogs i de psicologia; les Societats científiques de Catalunya, de medicina familiar i comunitària, d’infermeria familiar i comunitària, de Llevadores i de Salut Laboral; la Societat catalana d’atenció i tractament del consum del tabac; la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis i les Diputacions; l’Agència de Salut Pública de Catalunya i els serveis territorials; l’Agència de Salut Pública de Barcelona; l’Associació Espanyola Contra el Càncer, la Federació d’Entitats contra el Càncer de Catalunya i l’organització no governamental “no más colillas en el suelo”.