Tercera edició del concurs “La infermera, la teva aliada per deixar de fumar”

Imprimir aquesta noticia
La Comissió de Tabaquisme del Consell d’Infermeres crida a donar visibilitat a les estratègies de promoció de la salut que lideren les infermeres en l’àmbit de la deshabituació tabàquica sota el hashtag #infermerescontraeltabac.

El Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC), a través de la seva Comissió de Tabaquisme, posa en marxa la tercera edició del concurs “La infermera, la teva aliada per deixar de fumar”. La iniciativa, adreçada a infermeres i estudiants de Grau, pretén donar visibilitat a les competències professionals de la Infermeria en la deshabituació tabàquica i esdevenir referent per a la ciutadania.

El concurs –que arrenca avui 25 de maig i en el qual es podrà participar fins al pròxim 15 de juny– coincideix amb la celebració de la XXIII Setmana Sense Fum (del 25 al 31 de maig) i que enguany se celebra sota el lema ‘Viu sense fumar i comença a sumar’.

Per participar cal publicar una fotografia o vídeo en xarxes socials, explicant el rol de la infermera en el procés de deixar de fumar o qualsevol altre aspecte –consells, experiències professionals i personals…– que promogui l’abandonament del consum del tabac. La publicació es pot compartir, amb el hashtag #infermerescontraeltabac a Facebook, Twitter i Instagram (@deixadefumar). Podeu consultar les bases.

Les publicacions es compartiran en el perfil d’Instagram de la campanya (@deixadefumar) i guanyarà el post que obtingui més ‘m’agrada’ en l’esmentat perfil. El premi: una targeta regal de material esportiu per valor de 200 euros, per fomentar un estil de vida actiu i saludable.

 

 

LA SETMANA SENSE FUM

La Setmana Sense Fum és una iniciativa de la Sociedad Española de Medicina Familiar y Comunitària (semFYC) i CAMFiC a Catalunya, que durant els últims anys ha organitzat el Programa Atenció Primària Sense Fum a Catalunya (AIFICC, CAMFiC i ASPCAT). Amb l’objectiu d’involucrar diversos àmbits en una iniciativa comuna i unificar un mateix missatge, en els últims anys, s’hi han implicat en l’organització la Xarxa d’Atenció Primària Sense Fum, la Xarxa Catalana d’Hospitals sense Fum, la Xarxa Catalana d’Universitats Saludables; els Col·legis de Catalunya de metges, d’infermeres i infermers, de farmacèutics, de pedagogs i de psicòlegs; les Societats científiques de Catalunya, de Medicina familiar i comunitària, d’Infermeria familiar i comunitària, de Llevadores i de Salut Laboral; la Societat Catalana d’Atenció i Tractament del Consum del Tabac; la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis i les Diputacions; l’Agència de Salut Pública de Catalunya i els serveis territorials; l’Agència de Salut Pública de Barcelona; l’Associació Espanyola Contra el Càncer, la Federació d’Entitats contra el Càncer de Catalunya i l’organització no governamental “no más colillas en el suelo”.

 

31 DE MAIG: DIA MUNDIAL SENSE TABAC

‘El tabac: una amenaça per al nostre medi ambient’

Enguany, la jornada té com a objectiu conscienciar la població sobre l’impacte ambiental del tabac. A partir d’àmbits com el cultiu, la producció, la distribució i la gestió dels residus, es donarà als usuaris de tabac una raó addicional per deixar de fumar.

Una altra finalitat de la campanya és exposar l’esforç de la indústria del tabac per “intentar fer una rentada de cara de color verd” pel que fa a la seva reputació i els seus productes comercialitzant-los com a “respectuosos amb el medi ambient”.