Reunió del Consell d’Infermeres i La Unió

Imprimir aquesta noticia
La corporació professional amb prop de 50.000 infermeres i l’associació empresarial amb més de 100 entitats –400 centres i gairebé 60.000 professionals– busquen sinergies per millorar el desenvolupament professional i el compromís de les infermeres amb la sostenibilitat del Sistema de Salut.

El Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermeres de Catalunya (CCIIC) continua amb la roda de contactes i avui, dimarts 13 de desembre, s’ha reunit amb La Unió, associació d’entitats sanitàries i socials. Així doncs, la Dra. Glòria Jodar, degana del Consell, ha mantingut una sessió de treball amb l’equip gestor de l’entitat, representat per la seva directora general, Roser Fernández; i la directora tècnica de Fundació Unió i infermera, M Emília Gil.

La trobada ha servit per bescanviar opinions sobre el lideratge de les infermeres, la necessitat de revisar les dotacions d’infermeres o com millorar les condicions de treball en l’àmbit de la salut i social; per la qual cosa cal establir línies de col·laboració i sinergies des de l’àmbit competencial de cadascuna de les entitats: el Consell com a corporació professional –que suma prop de 50.000 infermeres– i La Unió com a associació empresarial integrada per més de cent entitats sanitàries, socials i d’atenció a la dependència –amb 400 centres i 60.000 professionals–.

També s’ha abordat la importància d’introduir millores conceptuals i operatives que garanteixin la sostenibilitat i humanització del Sistema de Salut, per a usuaris/es i professionals. Un àmbit que l’associació treballa des de la seva Fundació Unió, entitat privada sense afany de lucre que, des d’una visió empresarial i ètica, contribueix al creixement, sostenibilitat i millora dels resultats de qualitat i eficiència de les organitzacions planificadores, finançadores i proveïdores de serveis sanitaris i socials, per revertir aquests valors i coneixement a la societat.

 

Peu de foto: (d’esquerra a dreta) Josep Fusté, director de l’Àrea Tècnica i de Participació de La Unió; Glòria Jodar, degana del Consell d’Infermeres; Roser Fernández, directora general de La Unió; i M Emília Gil, infermera i directora tècnica de Fundació Unió. © CCIIC