Núria Martí Carrasco rep la Medalla Josep Trueta al mèrit sanitari, com a impulsora de la professionalització de la infermeria

Imprimir aquesta noticia
La degana del Consell, Glòria Jodar, i la vicepresidenta del COIB, Maria Romeu, assisteixen a l’acte de lliurament de les distincions que han reconegut una quinzena de professionals i entitats de salut, entre elles, la Fundació Galatea.

El Palau de la Generalitat de Catalunya ha acollit aquesta tarda l’acte de lliurament de la Medalla i Placa Josep Trueta 2023 al mèrit sanitari. La distinció, atorgada per la Generalitat de Catalunya a proposta del Departament de Salut, honora les persones i les entitats que s’han destacat de manera significativa en el progrés i la millora de la sanitat; raó per la qual ha estat distingida la infermera Núria Martí Carrasco.

Diplomada en Infermeria, Mestratge en Direcció d’Institucions Sanitàries per la Universitat Autònoma de Barcelona i Màster de Lideratge i Gestió dels Serveis d’Infermeria per la Universitat de Barcelona; Martí té una trajectòria professional destacada marcada per la seva activitat com a directora infermera de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, càrrec que ocupà durant més de trenta anys fins a la seva jubilació el 2018; mateix any que és guardonada amb el ‘Premi Infermeria i Societat. A prop teu’ que li atorguen les seves companyes del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB).

Referent per a l’impuls de la professionalització de la infermeria catalana, Martí va liderar la implantació del model de cures i el treball per objectius, amb aportacions destacades per a la consolidació del rol autònom. També fou impulsora de la digitalització de la informació generada per les infermeres i de la introducció de la metodologia científica en la seva pràctica clínica.

A l’acte han assistit la degana del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC), Glòria Jodar; i la vicepresidenta del COIB, Maria Romeu. La responsable del Consell, ha felicitat Núria Martí i li ha agraït “la seva aportació al desenvolupament de la professió” i ha destacat que “tot i ser un guardó individual, la distinció visibilitza l’aportació cabdal de les infermeres al Sistema de Salut i el benestar de les persones”.

PLACA PER A LA FUNDACIÓ GALATEA

També la Fundació Galatea, que té entre els seus patrons el COIB i els quatre col·legis oficials (COIB, COIGI, COILL i CODITA) com a col·laboradors, ha rebut la placa Josep Trueta 2023 al mèrit sanitari.

La institució va ser creada l’any 2001 pel Consell de Col·legis de Metges de Catalunya a partir del Programa d’Atenció al Metge Malalt. El seu objectiu ha estat vetllar sempre per la salut i benestar de tots els professionals de la salut i garantir una millor qualitat assistencial als ciutadans.

La Fundació centra la seva activitat en l’assistència i el control de la pràctica mèdica, la prevenció i promoció de la salut i l’estudi i recerca sobre la salut, estils de vida i condicions de treball dels professionals de la salut.

Durant la pandèmia provocada per la COVID-19, Galatea va posar en marxa un Servei de Tele Suport Psicològic i un Servei d’Intervencions en Equips Interdisciplinaris de Salut i en organitzacions sanitàries dirigit al personal sanitari.

PREMIATS MEDALLA I PLACA JOSEP TRUETA 2023

En el decurs de l’acte, el president de la Generalitat, Pere Aragonès; i el conseller de Salut, Manel Balcells; han fet el lliurament d’11 medalles a professionals de la salut i de 4 plaques a entitats.

  • Medalles: Núria Martí Carrasco, Albert Planes Magrinyà, Cecília Borràs Múrcia, Magda Campins Martí, Joan Lluís Borràs Balada, Ana Forns Gibert, Vicente Ortún Rubio, Mònica Povedano Panades, Montserrat Casamitjana Abella, Joan Guix Oliver i Wifredo Ricart Engel.
  • Plaques: Hospital de Bellvitge, Societat Catalana de Mediació en Salut, Fundació Galatea i Grup de recerca BIOCOM-SC.

 

Més informació Medalla i Placa 2023

Fotos © Fundació Galatea / CCIIC