La transformació de la pràctica infermera a debat, a la primera jornada ACEBA

Imprimir aquesta noticia
L’Associació Catalana d’Entitats de Base Associativa analitza el futur i el rol de la Infermeria en el sistema de salut.

La celebració de la “Primera Jornada d’Infermeria ACEBA” ha reunit avui, dijous 8 de juny, un ampli elenc de professionals a la seu del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB), sota el lema “La pràctica infermera: transformació, rols i reptes de futur”.

La mateixa degana del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermeres de Catalunya (CCIIC), la Dra. Glòria Jodar, ha participat en l’obertura institucional de la jornada que ha estat encapçalada per la Dra. Núria Nadal, directora assistencial d’Atenció Primària i a la Comunitat del Departament de Salut; i en la qual també han participat la Dra. Paola Galbany, presidenta del COIB; i el Dr. Ramon Vilatimó i Rosa Yrla, president de l’Associació Catalana d’Entitats de Base Associativa i presidenta del comitè organitzador de la I Jornada d’Infermeria d’ACEBA, respectivament.

La conferència inaugural, sota el títol “Ser infermeres, acompanyant a les persones”, ha vingut de la mà de la Dra. Pilar González, directora del Grau en Infermeria de la Universitat Ramon Llull.

Tot seguit, ha tingut lloc la taula de coneixement sobre “Rols i competències: àmbits d’expertesa de les infermeres a l’APiC”, moderada per Anna Amorós, infermera de l’EAP Sarrià Vallvidrera Les Planes; i amb la participació de la Dra. Carme Planas, directora de Cures Infermeres del Sistema de Salut de Catalunya; Ester Giménez, presidenta de l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFiCC); la Dra. Adelaida Zabalegui, subdirectora d’Investigació i Docència d’Infermeria a l’Hospital Clínic de Barcelona; i Sílvia Roura, adjunta a gerència del Consorci d’Atenció Primària de Salut Barcelona Esquerra (CAPSBE).

Després d’una petita pausa, s’ha reprès el programa amb una sessió de “Píndoles informatives Experiències innovadores de les EBAs”, presentada i moderada per Mireia Gallés i Judit Canudas, ambdues infermeres de l’EAP Vic.

Per acabar, Raquel Urbano, directora EAP Muralles Salut, ha pronunciat la conferència de cloenda “Atenció a la diversitat de gènere: acompanyar és transcendental”.

 

WEB ACEBA

Fotos © COIB