El Consell d’Infermeres, a la reunió del Pacte Nacional de Salut

Imprimir aquesta noticia
La Dra. Glòria Jodar, degana del CCIIC, hi assisteix en representació del Consell que és membre de la taula.

La taula del Pacte Nacional de Salut de Catalunya (PNScat) ha celebrat avui, divendres 2 de juny, la primera reunió plenària amb l’assistència de la Dra. Glòria Jodar, degana del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC).

La trobada, a l’Espai Bital de l’Hospitalet de Llobregat, ha estat el marc de presentació de les línies d’orientació i cronograma del Pacte; un espai decisiu per a la presa de decisions, de forma transversal, en matèria de salut.

La sessió s’ha iniciat amb la benvinguda del conseller de Salut, Manel Balcells; i Yolanda Lejardi, responsable del PNScat n’ha fet l’exposició tècnica.

El Consell d’Infermeres ha valorat positivament que el Pacte ja tingui un full de ruta, amb àmbits d’actuació i terminis concrets, “que materialitzi i estimuli la consecució de les fites identificades per la taula”.

En el Pacte Nacional de Salut de Catalunya convergeixen les aportacions dels grups polítics amb representació parlamentària, les organitzacions sanitàries, les corporacions professionals, els sindicats, les societats científiques, les entitats municipalistes i les organitzacions ciutadanes; alhora que una representació coral de diversos departaments de la Generalitat, de Catalunya, per tal d’incorporar la visió dels diferents agents que tenen influència sobre la salut. Pel que fa a les corporacions professionals, a més del CCIIC, hi estan representats

Els consells de col·legis de Metges, de Farmacèutics, de Psicòlegs, de Biòlegs, d’Odontòlegs i Estomatòlegs, d’Higienistes i Auxiliars Dentals, de Fisioterapeutes, de Podòlegs, d’Òptics i Optometristes, de Logopedes, de Dietistes-Nutricionistes, de Terapeutes Ocupacionals, de Treball Social i de Protètics Dentals. També l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFiCC), la Fundació Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears, la Societat Catalana de Gestió Sanitària i la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC), en formen part.

Espai web Pacte Nacional de Salut de Catalunya