La infermera Custòdia Moreno rep la Creu de Sant Jordi

Imprimir aquesta noticia

La infermera i activista Custòdia Moreno Rivero va ser distingida amb la Creu de Sant Jordi “per la seva destacada tasca dintre del món de l’associacionisme i l’activisme veïnal, on ha lluitat des de fa moltes dècades, junt amb les seves veïnes i veïns, per tal de millorar les condicions de vida i els drets de la gent del barri del Carmel de la ciutat de Barcelona”.

Així ho ha argumentat el Govern de la Generalitat que, a més, ha destacat la gran capacitat d’esforç de Custòdia Moreno i com “la seva infatigable creença en un món millor l’han portada a ser sempre activa en la seva vida personal, però sobretot a promoure de manera col·lectiva importants canvis socials i polítics des de la iniciativa ciutadana”.

L’acte de lliurament va tenir lloc el passat dimarts 4 de juliol i va estar encapçalat pel president de la Generalitat, Pere Aragonés; i la consellera de Cultura, Natàlia Garriga Ibáñez. En aquesta edició, es van distingir una trentena de personalitats i entitats.

La Creu de Sant Jordi és el màxim guardó que atorga el Govern de Catalunya i el mateix Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC) va rebre la distinció el 2021.

Més informació Creu de Sant Jordi

 

 © Jordi Bedmar