Finalitza amb èxit la segona edició del concurs “La infermera, la teva aliada per deixar de fumar!” amb més de 3.000 votacions

Imprimir aquesta noticia

Ester Castillo, infermera referent de deshabituació tabàquica del CAP Igualada Nord del Consorci Sanitari de l’Anoia, ha resultat guanyadora del concurs impulsat pel Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC), a través de la Comissió de Tabaquisme, amb la participació més votada al perfil d’Instagram de la campanya @deixadefumar.

 

El concurs, que tenia per objectiu fomentar la tasca de les infermeres, els infermers i els estudiants d’Infermeria en la deshabituació tabàquica de la ciutadania, ha obtingut 40 participacions i més de 3.000 vots.

 

La infermera Ester Castillo gaudirà d’una targeta regal per valor de 200€ per gastar-lo en salut. En la seva participació, Castillo ha explicat en un desenfadat vídeo juntament amb la metgessa Ana Cid consells de promoció de la salut pràctics dirigits a qualsevol persona que vulgui deixar de fumar. Aquest vídeo s’emmarca en el projecte “Adéu fum” sobre la deshabituació tabàquica realitzat al CAP Igualada Nord mitjançant l’ús de les TIC per desenvolupar una xarxa social educativa on interaccionin els usuaris que volen deixar de fumar amb professionals experts.

 

La segona edició del concurs “La infermera, la teva aliada per deixar de fumar”! ha estat actiu des de l’1 d’abril al 21 de juny, i ha fet una crida a les infermeres i els estudiants a compartir, a través de les xarxes socials o via correu electrònic, contingut en diferents formats relacionat amb com ajuden a prevenir les malalties del tracte respiratori relacionades amb el tabac.

 

En aquest període, el perfil d’Instagram ha arribat als 649 seguidors i la campanya s’ha acompanyat d’un vídeo que ha obtingut 491 visualitzacions a Youtube i una campanya d’anuncis a xarxes socials que ha arribat a més de 51.000 persones i ha obtingut 89.000 interaccions (reproduccions de vídeo).

 

El CCIC trasllada el seu agraïment a totes les infermeres, infermers i estudiants d’Infermeria que hi han participat i anima a seguir treballant en la prevenció del tabaquisme o en el procés de deshabituació del tabac.

 

Consulta totes les participacions al concurs

La infermera, aliada per acompanyar a deixar de fumar

L’objectiu de la campanya, com totes les accions que el CCIIC està desenvolupant els últims anys, és doble: posar en valor la tasca de les infermeres en la deshabituació tabàquica i donar-la a conèixer a la població en general i conscienciar a les mateixes infermeres de la importància d’aquesta funció a fi que la tinguin present en el seu dia a dia.

 

La infermera, per la seva proximitat amb les persones en qualsevol dels àmbits en què treballa, és un agent ideal per gestionar i realitzar un acompanyament per aquelles que volen deixar de fumar.

 

El Consell va impulsar fa quatre anys el Manifest sobre el control del tabaquisme i posteriorment ha realitzat campanyes de conscienciació a través de les xarxes socials i que han estat incloses en els materials que acompanyen la “Setmana sense Fum”. Una campanya d’àmbit nacional que es du a terme anualment cada mes de maig, amb la col·laboració del CCIIIC com a membre organitzador junt amb una vintena d’entitats de salut.