Es posa en marxa l’estudi “Projeccions infermeres. Necessitats socials i de salut 2020-2030”

Imprimir aquesta noticia

El Consell dels Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya ha encarregat a la UVic l’elaboració d’un projecte que té com a objectiu principal determinar quines seran les necessitats socials i de salut que requereixen la demanda de professionals infermers en els propers anys (2020-2030) per tal de planificar els recursos humans i garantir una atenció social i sanitària de qualitat a Catalunya. El projecte “Projeccions infermeres. Necessitats socials i de salut 2020-2030”, el portarà a terme durant dos anys el grup de Recerca M3O, amb Paola Galbany  al capdavant com a investigadora principal.

L’estudi no només farà una estimació quantitativa sinó també qualitativa d’aquestes necessitats socials i de salut que tindrà la població d’aquí a una dècada. Partirà d’una anàlisi de l’evolució social que tindrà en compte aspectes com l’envelliment de la població i la manca de natalitat, entre altres, i haurà de preveure la influència dels avenços tecnològics que afectaran la professió en el futur.

El  projecte vol ser  un marc de referència que sigui útil per a la presa de decisions a nivell de polítiques socials i sanitàries, així com també per a la planificació de l’oferta formativa en Infermeria.

 

 

Fotografia: Ariadna Creus i Àngel García. Banc d’Imatges Infermeres