‘Equitat territorial en salut’, la demanda de la degana del Consell d’infermeres a la presidenta del Parlament

Imprimir aquesta noticia
Estrella Martínez participa en la visita institucional dels col·legis de salut a Laura Borràs, màxima autoritat de la cambra catalana.

Estrella Martínez –degana del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC)– va assistir ahir, 22 de març, a la visita institucional que van fer els col·legis professionals de la salut catalans, a la nova presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs.

La representant de les infermeres catalanes va exposar a la responsable de la cambra, la necessitat d’escometre les accions polítiques necessàries per a garantir “l’equitat territorial en l’assistència sanitària”. Una sol·licitud que va anar acompanyada de demandes per a la millora del pressupost en salut i la fi de la precarietat laboral.

La reunió, a la qual també van assistir el president del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya, Jaume Padrós; i el president del Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya, Jordi Casas– va servir per fer balanç d’aquest any de pandèmia. “Un any duríssim”, en paraules d’Estrella Martínez, i mesos en els quals tothom havia fet un gran esforç, destacant el paper les infermeres “sempre al costat dels pacients, sobretot en moments d’aïllament”.

Fruit d’aquesta situació, es va parlar de la salut mental dels professionals, de com els havia afectat la crisi sanitària, però també de l’impacte d’aquesta situació extraordinària entre “els infants i els adolescents, un col·lectiu molt vulnerable”. En aquest sentit, Martínez va apuntar la urgència d’abordar el tema de la infermeria escolar, perquè cal “reprendre i millorar la inclusió de les infermeres en les escoles”.

Els representants dels tres col·legis i la presidenta del Parlament van coincidir en la necessitat de “treballar a futur i conjuntament”, professionals i institucions, per recuperar la salut i l’activitat perduda i “això vol dir recursos”.

 

Foto ©Parlament de Catalunya