El Programa de continuïtat assistencial a l’alta Puerperal i Neonatal Precoç, nou projecte infermer al portal Catalanurses.cat

Imprimir aquesta noticia

El projecte Catalanurses impulsat des del Consell continua en creixement. La plataforma, ideada per difondre les aportacions de les infermeres i els infermers catalans a través de projectes o iniciatives desenvolupades des dels àmbits assistencial, de gestió, recerca i docència, ha incorporat un nou projecte de la demarcació de Girona.

 

El Programa de continuïtat assistencial a l’alta Puerperal i Neonatal Precoç es duu a terme a Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta. Es tracta d’un projecte coordinat per Carme Compte Corominas, adjunta a la Direcció Clínica de Ginecologia i Obstetrícia de l’Àmbit Territorial del Gironès i Pla de L’Estany, i l’integren les llevadores Vanessa Campàs, Emilia Badosa, Enrique Estevez, Laura Conejero, Lara Maria Redondo i Clara Maldonado.

 

Consisteix a facilitar el retorn precoç de la mare i el nadó al nucli familiar i disminuir la intervenció sanitària en un procés fisiològic que en la major part dels casos no comporta complicacions.

 

Es coneixen els beneficis de l’alta precoç en el part vaginal de nadons sans, on s’inclouen una major incidència i durada de l’alletament matern a llarg termini, facilitació del vincle matern, major implicació del pare en les cures del nadó, major sentiment d’autoconfiança matern i disminució de la taxa de depressió postpart.

 

L’alta puerperal precoç té com a objectiu no només la disminució dels costos globals de l’atenció al postpart, sinó també, adequar-se a l’actual demanda de la societat en relació a la menor medicalització en l’atenció al part normal.

 

Aquest programa implementa la figura de la llevadora a la planta d’hospitalització i la continuïtat assistencial al domicili familiar.

 

Al llarg de l’any s’aniran incorporant nous projectes a Catalanurses.cat  i que es poden consultar en català, castellà i anglès gràcies a la dimensió internacional de la plataforma.

 

Accedeix al contingut de la fitxa.