El Memorial Lluís Companys 2020 de la Fundació Josep Irla distingeix el CCIIC i l’ACL

Imprimir aquesta noticia

La Nit Irla serà telemàtica i s’emetrà el 2 de desembre, a les 19 hores, a través del canal de Youtube de l’entitat

La Fundació Josep Irla ha decidit atorgar el Memorial Lluís Companys 2020, únicament a nivell col·lectiu, a aquelles entitats que hagin destacat per la seva tasca en un any tan excepcional i complex, marcat per la pandèmia.

Així doncs, coincidint amb l’Any Internacional de la Infermera i la Llevadora, declarat per l’Organització Mundial de la Salut, i l’actual emergència provocada per la pandèmia, la Fundació reconeix les iniciatives i bones pràctiques en salut comunitària, de proximitat i transversal d’ambdues entitats.

D’una part, el Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC), com a representant de la gran majoria de la professió infermera de Catalunya que, conjuntament amb la resta de professionals sanitaris i durant els moments més àlgids de la crisi sanitària de la COVID-19, “ha dedicat tots els esforços humans possibles a evitar que el sistema sanitari col·lapsés i tractat els pacients amb professionalitat i dignitat”, recull el veredicte.

De l’altra, l’Associació Catalana de Llevadores (ACL), per la seva defensa i reconeixement de la professió, moltes vegades invisibilitzada a causa de la seva feminització. La seva contribució a la definició d’estratègies per promoure la millora de la salut sexual i reproductiva de les dones i les famílies “ha estat una peça clau per donar suport de qualitat a les persones embarassades durant l’embaràs, el part i el postpart”, han manifestat els membres del Jurat.

Amb motiu de les restriccions de les activitats, la Nit Irla, vetllada d’entrega dels guardons, serà enguany telemàtica i s’emetrà el 2 de desembre, a les 19 hores, a través del canal de YouTube de l’entitat.

Més informació: Fundació Josep Irla