El Departament de Salut s’adhereix a Nursing Now

Imprimir aquesta noticia

El proper dijous dia 14 de febrer la Consellera de Salut Alba Vergés donarà a conèixer els compromisos del govern català per promocionar l’aportació de les infermeres. Ho farà acompanyada de Núria Cuxart,  la degana del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya, en la presentació de la campanya Nursing Now a Catalunya.

Nursing Now és una campanya global de tres anys impulsada pel Consell Internacional de les Infermeres (CII) i de la Organització Mundial de la Salut (OMS). Té per objectiu posicionar la professió infermera allà on ha d’estar i apoderar les infermeres per liderar els reptes de salut del segle XXI. Vol impulsar l’excel·lència i posar al centre les cures infermeres com a instruments per a la millora de la salut de la població i la disminució de les desigualtats.

Posa de manifest la necessitat d’impulsar el lideratge de les infermeres en els sistemes de salut i comptar amb la seva aportació en la promoció de la salut i en la prevenció de les malalties. En tractar-se dels professionals de la salut més propers a la comunitat, esdevenen actors fonamentals en el desenvolupament de nous models de cures i sostenen els esforços a escala local per garantir la millor atenció pera la salut possible.

Aquesta campanya parteix de l’informe elaborat per la Comissió de Salut del Parlament britànic l’octubre de 2016 anomenat ‘Triple Impact’.

En ell, descriu el triple impacte de la Infermeria en els sistemes de salut. L’evidència científica mostra que apostar per la Infermeria:

  • Es tradueix en un impacte directe en la salut de la població.
  • Promou l’equitat de gènere. (Professió amb més del 80 per cent de dones)
  • Té un impacte econòmic directe en la sostenibilitat dels sistemes de salut.

L’acte adhesió es celebrarà el proper dijous 14 de febrer a les 17 hores a l’Espai Francesca Bonnemaisson i comptarà també amb la participació de Maria Sardà directora general d’Ordenació i Regulació Sanitària del Departament de Salut

A l’adhesió formal del Departament de Salut, que  se  celebrarà el proper dijous 14 de febrer a les 17 hores a l’Espai Francesca Bonnemaisson la seguiran una taula rodona sobre els objectius de la campanya en la que participaran Adelaida Zabalegui Yárnoz, membre de la Junta Directiva de la Campanya Nursing Now, . Mª Eulàlia Juvé Udina, membre de la Junta Directiva del Consell Internacional d’Infermeres i Montserrat Gea Sánchez, Secretària del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya.

Barbara Stilwell, directora executiva de Nursing Now pronunciarà la conferència  “Why nurses? Why now?”