El Consell es suma al moviment #EnPijamaACurrar

Imprimir aquesta noticia

El Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya vol sumar-se a la campanya iniciada per la infermera Rebeca Bruned des de Twitter i que s’està viralitzant sota l’etiqueta #EnPijamaACurrar. La iniciativa va néixer fa pocs dies en resposta a la continuada situació de comercialització de disfresses d’infermera amb un uniforme sexualitzat i anacrònic que res te a veure amb la professió. Una situació que és especialment recurrent en època de carnestoltes.

 

La campanya demana a les infermeres i infermers que es facin una fotografia amb el seu uniforme de feina per mostrar de quantes maneres diferents vesteixen les infermeres a la feina i que la comparteixin a les xarxes socials amb l’EnPijamaACurrar. En pocs dies, la campanya ha aconseguit moltíssimes adhesions d’infermeres d’arreu del país i en tota mena de situacions i àmbits de treball, mostrant la diversitat d’aquesta professió.

 

Els estereotips relacionats amb les infermeres vinculats a l’uniforme de feina són constants en àmbits com el màrqueting i les ficcions audiovisuals: anuncis, promocions de locals d’oci, disfresses, programes de televisió, entre molts altres. Espais on sovint es mostra la professional amb còfia, capa i, en el pitjor dels casos, amb un uniforme totalment sexualitzat.

 

Felicitem doncs la iniciativa i animem a totes les infermeres i infermers a sumar-se al moviment.