El Consell demana restituir el benestar de les infermeres i de la ciutadania, més enllà d’ideologies i legislatures

Imprimir aquesta noticia
Reunió amb ERC, en el marc de la roda d’acció política del CCIIC

Aquest dijous 9 de juny, la degana del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC), Estrella Martínez, ha reprès l’agenda d’acció política de la corporació amb una reunió amb un grup de diputats i diputades d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), integrants de diferents comissions del Parlament de Catalunya.

Martínez –acompanyada en aquesta ocasió per la presidenta del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB), Paola Galbany– ha pogut debatre amb diputats de la formació adscrits a la Comissió de Salut (CS) del Parlament que, encapçalats pel secretari de la taula –Antoni Flores Ardiaca– i el portaveu del grup a l’esmentada comissió –Juli Fernàndez Olivares–, s’han mostrat “receptius a la delicadíssima situació que viu la Infermeria”, ha explicat la degana. Les parlamentàries Alba Camps Roca i Ángeles Llive Cruz, també hi han participat.

Però la reunió, ha tingut un espectre més ampli i s’hi ha incorporat també Alba Vergés Bosch, exconsellera de Salut i actual membre de la Comissió de Drets Socials (CDS) i secretària de la Comissió d’Estudi sobre la Salut Mental i les Addiccions (CESMA). Estrella Martínez i Paola Galbany han manifestat la seva preocupació per “les dimensions que està assolint la malaltia mental i el deteriorament emocional de la població en l’escenari postpandèmic i, molt especialment, entre les infermeres i infermers catalans”.

La roda d’entrevistes amb les forces polítiques es va iniciar el passat 27 d’abril amb una reunió bilateral amb el Departament de Salut. Degana i presidentes dels col·legis territorials van exposar al conseller de Salut, Josep Maria Argimon; i a la infermera i directora general de Professionals de la Salut, Montserrat Gea; les principals reivindicacions de les infermeres, assetjades per la precarietat laboral i amb greus topalls per desenvolupar la seva expertesa i especialitats professionals. El dia d’avui, a més de la trobada amb ERC, la degana s’ha reunit també amb representants de Junts per Catalunya (JuntsXCatl, Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), d’En Comú Podem (ECP) o la Candidatura d’Unitat Popular – Un nou cicle per guanyar (CUP-G). Estrella Martínez ha insistit que “cal promoure i assolir un consens ample i estable que restitueixi el benestar de les infermeres i de la ciutadania, més enllà de les ideologies i de les legislatures”.