El Consell al 40è aniversari de la Federació d’Associacions de Gent Gran de Catalunya

Imprimir aquesta noticia
La degana Glòria Jodar assisteix a l’acte commemoratiu de la FATEC que reuneix 250 persones.

La Federació d’Associacions de Gent Gran de Catalunya (FATEC) està d’aniversari i ho va voler celebrar, el passat divendres 17 de novembre, amb un acte a l’Espai Pujades 350 que va reunir més de 250 persones provinents de casals i entitats de gent gran de tot el territori, a més de representants del tercer sector i autoritats.

La celebració –a la qual va assistir la degana del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC), la Dra. Glòria Jodar– es va iniciar amb la benvinguda a l’Espai Pujades, per part de l’Enric Mateo, tresorer del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB), corporació que manté un acord de col·laboració amb la FATEC.

Tot seguit, Josep Carné –president de la Federació– va procedir a la inauguració amb una exposició on va repassar els orígens, valors, missió i objectius de la Federació; alhora que va reivindicar que les administracions posin en marxa un pla estratègic per a la millora de la qualitat de vida de les persones grans i vetllar per erradicar qualsevol discriminació per raó d’edat.

En la inauguració, Carné va estar acompanyat per Carles Campuzano, conseller de Drets Socials; Aina Plaza, directora general de Planificació i Recerca en Salut del Departament de Salut; Filo Cañete, diputada de Cures i Cicle de Vida de la Diputació de Barcelona; i Esther Giménez, síndica de greuges de Catalunya; i el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano. També l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, va voler felicitar la FATEC amb un videomissatge.

A continuació, es va visionar un audiovisual corporatiu que mostrava les iniciatives més rellevants en les quals treballa l’entitat i estava orientat a promoure la participació i el voluntariat en el marc dels programes d’envelliment actiu, saludable i socialment productiu.

Per acabar, l’acte va donar veu a entitats de gent gran amb les intervencions de Josep M. Granyó, president de l’Espai Caixa de Calella i en representació dels Casals de Gent gran de Catalunya; Sabina Camacho, presidenta de la Confederación Española de Organizaciones de Mayores (CEOMA); Francina Alsina, presidenta de la Taula d’Entitats del Tercer Sector de Catalunya, formada per 35 federacions que aglutinen més de 3.000 entitats socials a Catalunya; i Nena Georgantzi, coordinadora de Polítiques sobre drets humans i no discriminació de l’AGE Platform Europe, la xarxa europea més gran d’organitzacions sense ànim de lucre, de i per a les persones grans.

L’acte va estar conduït per l’actor Joan Pera.

 

Foto (d’esquerra a dreta): Enric Mateo (COIB), Aina Plaza (Departament de Salut), Josep Carné (FATEC), Glòria Jodar (CCIIC) © COIB