El Consell a la Jornada Atenció Primària: reforma o transformació

Imprimir aquesta noticia

La degana del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC), Dra. Glòria Jodar, va assistir ahir 17 de novembre, a la “Jornada Atenció Primària: reforma o transformació”, organitzada per la secció de Salut del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC).

La sessió es va centrar en la visió de futur que ciutadania i professionals de la salut tenen respecte de l’actual model d’AP. Glòria Jodar, convidada a participar en la roda d’intervencions ‘Fila 0’,va explicar que “l’atenció primària està en canvi constant per la seva naturalesa. Això sí, podem tenir sistemes que ens ajudin més o menys. Una manera és implicar la veu de la ciutadania o apostar pel desenvolupament de la prescripció infermera”.

Sara Jaurrieta, secretaria de Salut del PSC, va inaugurar la jornada donant pas a la taula entorn de la ‘Governança, la ciutadania i els professionals’ i en la qual van participar Vicente Ortún, catedràtic emèrit d’Economia per la Universitat Pompeu Fabra; Albert Torrents, membre de la junta directiva de la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC); Mònica León, infermera Familiar i Comunitària, al CAP Manso: i Beatriu Bilbeny, metgessa de família al CAP Raval Sud.

Altres de les corporacions i associacions convidades a participar en la roda d’intervencions de la ‘Fila 0’, juntament amb el CCIIC, van estar l’Associació d’lnfermeria Familiar i Comunitària de Catalunya, la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària, el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, el Fòrum Català d’Atenció Primària i la Societat Catalana de Gestió Sanitària.

 

Foto © PSC