Degana i presidentes dels col·legis reclamen millores per a les infermeres, a la presidenta de la Comissió de Salut

Imprimir aquesta noticia
Reunió amb Assumpció Laïlla per demanar el compromís institucional per al reconeixement professional i laboral de les col·legiades.

Estrella Martínez, degana del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC), acompanyada de les presidentes dels quatre col·legis–Paola Galbany (COIB), Alícia Rey (COIGI), Mercè Porté (COILL) i Lluïsa Brull (CODITA)–, es van reunir ahir, 31 de març, amb la també infermera i presidenta de la Comissió de Salut del Parlament de Catalunya, Assumpció Laïlla.

La trobada forma part de l’estratègia del Consell per aconseguir el compromís institucional per a la protecció de les infermeres i infermers, com a pilars indiscutibles del Sistema de Salut de Catalunya. Amb les particularitats territorials de cadascuna de les demarcacions, degana i presidentes, presenten front comú per defensar els grans temes que afecten la professió infermera i, molt especialment, la necessitat de corregir les desigualtats professionals i laborals, respecte d’altres professions sanitàries.

La manca de reconeixement de la categoria A1 i la precarietat laboral del col·lectiu, com a elements estructurals, preocupen les responsables de les corporacions col·legials que alerten del risc d’abandonament i, també, de com afecten l’atractiu dels estudis de Grau d’Infermeria per a les pròximes generacions.