Debat de La Intercol·legial i Fòrum Hipatia sobre el biaix de gènere en l’exercici professional de les dones

Imprimir aquesta noticia
La Comissió de Dones i d’Igualtat de La Intercol·legial organitza el debat “Les comissions de gènere i la plena integració i reconeixement de la dona al món professional”, el 20 de març.
Uns dies abans, el 13 de març, se celebrarà la sisena edició del Fòrum Hipàtia sota el lema “Dona, economia i violència”.

La Comissió de Dones i d’Igualtat (CDI) de La Intercol·legial –organització de la qual el Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermeres de Catalunya (CCIIC) és membre– ha organitzat un debat per al pròxim dimecres 20 de març, que tractarà sobre “Les comissions de gènere i la plena integració i reconeixement de la dona al món professional”.

L’acte, programat amb motiu de la commemoració del 8 de març, és “un acte reivindicatiu on compartirem les experiències de les comissions de gènere i la seva influència a quatre col·legis professionals”, expliquen fonts de l’organització que han manifestat el compromís de La Intercol·legial que continuarà “apostant i treballant pel Decàleg per l’Equitat de Gènere de la Comissió de Dones i d’Igualtat de la Intercol·legial”.

El debat començarà a les 18.30h a l’auditori de la 8a planta de la seu de l’Associació (seu de l’ICAB), amb la benvinguda de Sandra Bestraten i Castells, presidenta de la CDI – La Intercol·legial i presidenta de la Demarcació de Barcelona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.

Tot seguit, taula rodona moderada per Núria de José Gomar, periodista i vicedegana del Col·legi de Periodistes de Catalunya; amb la participació de les representants de les comissions dels diferents col·legis: Marina Roig Altozano (Col·legi de l’Advocacia de Barcelona), Sara Morreres Quesada (Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya), Lorena Vela Verde (Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya) i Cristina Mora Porcel (Demarcació de Barcelona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya). En acabar les exposicions, s’obrirà un torn obert de paraula en què ponents i assistents podran bescanviar opinions i experiències entorn del paper dels col·legis en la defensa de la igualtat de les col·legiades en l’àmbit professional. Amb les aportacions, es redactaran les conclusions de la jornada.

La inscripció és gratuïta i cal confirmar l’assistència a intercat@icab.cat.

13 de març: VI Fòrum Hipatia

La tarda del dimecres 13 de març, entorn d’aquesta igualtat de gènere, se celebrarà la sisena edició del Fòrum Hipàtia, organitzat per l’Associació 50a50 amb la col·laboració d’altres entitats i associacions de dones directives, professionals i emprenedores. Una iniciativa en la qual també hi col·labora el CCIIC com a membre de La Intercol·legial.

En aquesta ocasió, el lema del fòrum serà “Dona, economia i violència” i s’han convidat dues dones advocades – Àngels Calavia Molinero i Teresa Blasi Gacho– que explicaran diferents violències o discriminacions que pot trobar una dona en l’àmbit familiar i laboral.

La jornada està prevista per les 17.30 hores, a la seu del COAC. La inscripció és gratuïta i per assistir cal descarregar les invitacions prèviament.