Consell i Col·legis demanen consens i suport a les infermeres, com a política de país

Imprimir aquesta noticia
Continua la roda de trobades institucionals de la degana i de les presidentes territorials per promoure grans consensos respecte de la Infermeria entre les forces polítiques del Parlament, amb sengles reunions amb la CUP i En Comú Podem.

Aquest dilluns 30 de maig, s’ha celebrat una reunió telemàtica entre la degana del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC), Estrella Martínez; i la diputada de la Candidatura d’Unitat Popular – Un nou cicle per guanyar (CUP-G) i membre de la Comissió de Salut del parlament de Catalunya, Laia Estrada.

Martínez i les quatre presidentes dels col·legis territorials –Paola Galbany (COIB), Alícia Rey (COIGI), Mercè Porté (COILL) i Lluïsa Brull (CODITA)–, que també s’han sumat a la trobada juntament amb Isabel Chacón, responsable de moviments socials a l’Oficina Tècnica Parlamentària de la CUP; insisteixen en la necessitat d’abordar amb urgència els grans temes que afecten les infermeres des d’una perspectiva més ampla i amb voluntat de consens per part de totes les forces polítiques que integren la cambra catalana. “La Infermeria ha de ser política de país perquè no només està en joc la nostra professió, també la salut dels catalans i catalanes. La nostra precarietat és la del sistema i la de la ciutadania que veu com aquestes anomalies professionals que vivim impacten i es contraposen als seus drets en salut”, ha explicat Estrella Martínez.

El Consell i els col·legis d’infermeres van celebrar també una reunió el passat 16 de maig amb un altre dels membres de la Comissió de Salut del parlament de Catalunya i diputat d’En Comú Podem – Podem en Comú, David Cid.

La roda d’acció política es va iniciar el passat 27 d’abril amb una reunió a escala governamental amb el conseller de Salut, Josep Maria Argimon; i la infermera i directora general de Professionals de la Salut, Montserrat Gea; perquè el departament de Salut adopti les mesures necessàries per “posar fi a una situació laboral i professional que ja és insostenible per a les infermeres”, tal com va declarar la degana del CCIIC.

El mateix dia, va tenir lloc la visita de Sara Jaurrieta, secretària de Salut del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC); i Isabel Loscos, membre de la mateixa formació; al Consell.

 

(captura pantalla) Panel reunió telemàtica amb la CUP © CCIIC

(retrat) David Cid © En Comú Podem