Catalunya reconeix “la ingent tasca” de les infermeres durant la pandèmia, atorgant la Creu de Sant Jordi al Consell

Imprimir aquesta noticia
Estrella Martínez, degana del CCIIC, agraeix la distinció perquè “cal visibilitzar la importància de la infermeria, però també cal que els governs transformin els reconeixements en fets perquè desapareguin els topalls que troba la nostra professió per desenvolupar-se en el marc del sistema de salut actual”.

Ahir, 30 de novembre, el Govern va anunciar la seva decisió d’atorgar la Creu de Sant Jordi al Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC).

La distinció, un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona o entitat per part de la Generalitat de Catalunya, destaca “la ingent tasca que aquesta corporació de dret públic (CCIIC) ha desenvolupat durant tota la situació de pandèmia”.

La resolució fa menció també a “la defensa de la professió, d’acord amb els interessos i les necessitats dels ciutadans de Catalunya” que fa el Consell “en relació amb l’exercici professional infermer”.

Sobre la notícia –molt ben rebuda per les infermeres i infermers del quatre col·legis catalans (COIB, COIGI, COILL i CODITA), que han liderat la lluita contra la Covid-19 en el seus territoris–, Estrella Martínez, degana del CCIIC, ha puntualitzat que “cal visibilitzar la importància de la infermeria, però també cal que els governs transformin els reconeixements en fets perquè desapareguin els topalls que troba la nostra professió per desenvolupar-se en el marc del sistema de salut actual”.

En total, vint personalitats i deu entitats rebran la Creu de Sant Jordi 2021, distinció que arriba enguany al seu 40è aniversari. Entre els premiats, destacar el guardó a la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària “per ser un dels pilars de l’estructura assistencial sanitària del país”.

L’acte de lliurament se celebrarà el pròxim 13 de desembre, a Barberà del Vallès. Es pot consultar la llista completa de guardonats a https://govern.cat/salapremsa/notes-premsa/416175/govern-distingeix-creu-sant-jordi-20-persones-10-entitats

‘INFERMERES RESILIENTS’, EL TESTIMONI DEL CCIIC SOBRE LA PANDÈMIA DE LA COVID-19

El comunicat del Govern precedeix l’estrena avui, del documental ‘Infermeres resilients’, una coproducció del Consell i els quatre col·legis territorials.

L’audiovisual recull les vivències professionals i personals de cinc infermeres: Elena Carrasco, Núria Pagès, Dolors Castells, Esther Rubinat i Yolanda Rodríguez; durant la pandèmia de la Covid-19 i es pot visionar al canal de Youtube de l’entitat.