Catalunya celebra el Dia Mundial del Donant de Sang amb més de 128.000 donacions

Imprimir aquesta noticia
El Banc de Sang i Teixits xifra en 1.100 les donacions per dia necessàries per atendre l’activitat sanitària i mantenir les reserves estables.

El 14 de juny, Dia Mundial del Donant de Sang, es commemora enguany entorn de l’èxit que suposen les 128.510 donacions comptabilitzades a Catalunya durant el primer semestre de 2024. Un nou rècord que el Banc de Sang i Teixits (BST) ha celebrat amb l’enlairament d’un castell virtual que es pot visualitzar en realitat augmentada des de l’accés geolocalitzat, via mòbil, des de les places de Catalunya (Barcelona), del Vi (Girona), de la Paeria (Lleida) o de la Font (Tarragona); accedint al seu web.

Aquest èxit col·lectiu acompleix amb la premissa d’obtenir les 1.000 donacions per dia que calen per atendre l’activitat sanitària ordinària i mantenir les reserves en nivells estables per afavorir la gestió i logística, alhora que atendre qualsevol necessitat extraordinària que pugui sorgir. Un sosteniment de les reserves pel què el Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC) va rebre una distinció el 2021, com a agraïment per la contribució de les infermeres a aquest manteniment durant la pandèmia.

La donació de sang la poden fer totes les persones d’entre 18 i 70 anys, que pesin més de 50 quilos, en qualsevol dels punts habilitats demanant-hi cita a l’apartat ‘vull donar’ del seu web.

EL BANC DE SANG I TEIXITS

El BST vetlla pel creixement sostenible de les donacions de sang i teixits, orientat a assolir la suficiència del sistema de salut i promoure el bon ús. Actualment, treballa en projectes com ara el desenvolupament de la plataforma de teràpia cel·lular de Catalunya i la recerca de noves teràpies i soluciones per a les persones amb malaltia.

 

Més informació 93 557 35 66 – atencioaldonant@bst.cat – @donarsangs