‘Activa’t i comença a sumar’, el lema del Dia Mundial de l’Activitat Física (6 d’abril)

Imprimir aquesta noticia

El Consell d’Infermeres participa com a entitat adherida al projecte d’integració ‘SumaSalut’, promogut per la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física (SGEAF) i l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT).

Catalunya celebra el pròxim 6 d’abril, el ‘Dia Mundial de l’Activitat Física’, amb l’objectiu de promoure aquesta pràctica com a eina de salut i benestar, enfront del sedentarisme. La iniciativa forma part del projecte d’integració ‘SumaSalut’, promogut per la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física (SGEAF) i l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) i compta amb el suport del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC) com a entitat adherida.

El lema escollit per a aquest 2022 és ‘Mou la vida’ i s’ha desenvolupat una campanya específica per a l’Atenció Primària sota el paraigua “Activa’t i comença a sumar”, en al·lusió als múltiples beneficis derivats de l’activitat física. En aquest sentit, l’organització fa una crida perquè entitats, però també la ciutadania a nivell individual, endeguin iniciatives que visibilitzin la celebració i encoratgin la població a adoptar hàbits saludables i faci exercici.

 

ENQUESTA POBLACIONAL

El sedentarisme és un dels factors de risc de mort més importants a Occident i, per fer-ne una avaluació en l’àmbit català, es realitza una enquesta poblacional adreçada a les persones de 15 anys o més. Auditar la freqüència, el temps i tipus d’exercici, conèixer la mobilitat i mitjà de transport quotidians o avaluar l’adequació de l’entorn de residència per a la pràctica de l’activitat física, són alguns dels aspectes que inclou l’estudi. El formulari està disponible fins al 20 de març en l’enllaç. 

 

ADHESIÓ A LA JORNADA I REGISTRE D’ACTIVITATS

Les entitats que ho desitgin poden adherir-se al ‘Dia Mundial de l’Activitat Física’ accedint a la pàgina web de l’esdeveniment. Un cop formalitzada la col·laboració, s’hi poden registrar activitats vinculades per a la seva promoció.