12M: “Les infermeres som llavor d’un Sistema de Salut més eficient, més universal i, sobretot, més humà”

Imprimir aquesta noticia

Estrella Martínez, degana del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya, ha destacat que és el segon any que el Dia Internacional de la Infermera se celebra en pandèmia, cosa que recorda “la necessitat d’encapçalar la transformació del nostre sistema de salut i fer-ho amb visió de futur”. La complexitat del moment i la sobrecàrrega de treball actual que pateix el col·lectiu “amb l’atenció dels pacients Covid-19, la campanya de vacunació massiva i la represa de les cirurgies i altres cures” és, segons Martínez “insostenible”. Tot i això, “no podem permetre que la urgència ens faci desatendre altres aspectes de la nostra cura infermera i dels quals dependrà la qualitat assistencial que podrem oferir”, ha matissat.

La responsable del Consell ha fet menció, també, de “la situació de Catalunya” que demanda infermeres i infermers amb altes capacitats i, sobretot, “disposades a anar un pas pel davant i disposades, també, a trencar els sostres que ens barren el pas als llocs de decisió on es gesten les polítiques de salut”.

Per últim, la felicitació de la degana ha posat en valor “l’esforç que es fa des dels col·legis” i des de tots els fronts d’actuació de la cura infermera per assumir aquest lideratge. “Un esforç que ha de ser llavor d’un Sistema de Salut més eficient, més universal i, sobretot, més humà”, ha dit.

 

Vídeo / Felicitació de la degana del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya, Estrella Martínez

12 DE MAIG, DIA INTERNACIONAL DE LA INFERMERA

El Dia Internacional de la Infermera se celebra el 12 de maig, per commemorar l’aniversari del naixement de Florence Nightingale. L’International Council of Nurses (ICN) ha triat enguany el lema ‘Infermeria: Una veu per liderar Una visió de futur per a l’atenció de salut’, amb la voluntat de mostrar com la infermeria mira cap al futur i com la professió transformarà la pròxima etapa de l’atenció sanitària.

 

 

Vídeo / ‘Soc Infermera’