Estrella Martínez demana el reconeixement de la categoria laboral A1 de les infermeres

Imprimir aquesta noticia
Així ho va declarar la degana del CCIIC, Estrella Martínez, al programa “La nit dels ignorants 3.0” de Catalunya Ràdio.

“La Creu de Sant Jordi és un gran mèrit i és el primer pas per al reconeixement real de tot el que estem fent les infermeres”, així ho va manifestar la degana del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC), Estrella Martínez, al programa “La nit dels ignorants 3.0” de Catalunya Ràdio del passat 21 de desembre.

 

Martínez, entrevistada pel periodista Xavier Solà, va expressar el seu agraïment pel guardó, però “ara calen esforços de reconeixement a nivell laboral i professional. Fa molt de temps que es demana el reconeixement de la categoria laboral A1 i ara ja fan falta actes i no paraules”, va dir la degana que va insistir en el fet que, tot i que des del 2015 es reconeix l’equivalència de Diplomatura a Grau, la infermeria segueix en categoria A2 i, per tant, es troba amb un sostre professional i econòmic, la qual cosa és un greuge comparatiu amb els altres Graus.

 

D’altra banda, la degana del CCIIC va incidir en el cansament de les infermeres després de dos anys de pandèmia i de la manca de reforç que hi ha ara per fer front a la sisena onada, “tot i que potser es podran tornar a incorporar estudiants d’auxili sanitari ben aviat”, va dir. Martínez va parlar també de desànim perquè “no esperàvem tenir un Nadal com el de l’any passat. Creiem que enguany seria millor”, ha dit ressaltant que l’esperit de lluita, treball i deure públic de les infermeres fa que hi hagi un fort suport entre elles i entre els equips per poder seguir dempeus.

 

Estrella Martínez va aprofitar la seva intervenció per donar ànims a tothom aconsellant que “tinguem cura de la gent que estimem, començant per nosaltres mateixos. Demanem el compromís de la societat per fer front a aquests dies durs que venen”.