El Consell d’Infermeres, membre del Consell Assessor per a la Prevenció de la Tortura del síndic de greuges

Imprimir aquesta noticia
La Dra. Glòria Jodar, degana del CCIIC, s’incorpora al comitè constituït el passat 4 de maig i que reuneix dotze experts de diferents disciplines.

Catalunya té, des del passat dijous 4 de maig, un Consell Assessor del Mecanisme Català per a la Prevenció de la Tortura (MCPT) que, adscrit a la Sindicatura de Greuges que encapçala Esther Giménez-Salinas, vetllarà pels drets durant els pròxims sis anys.

Entre la dotzena d’experts que conformen el comitè, figura la degana Dra. Glòria Jodar, en representació del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermeres de Catalunya (CCIIC), que ha valorat molt positivament “la participació activa i propositiva que les infermeres podem desplegar des d’aquest tipus d’organismes, en un tema que afecta els drets i, molt directament, el dret a la salut de les persones sotmeses o vulnerables front aquest tipus de violències”.

La primera reunió del consell assessor del MCPT va tenir lloc ahir, 22 de maig, i es van establir les línies de treball d’aquest grup multidisciplinari de professionals que cobreix els camps específics del dret, la salut i els drets humans. Entre les seves funcions, les de formular propostes d’actuació, fer visites preventives a espais concrets en què es trobin persones privades de llibertat o elaborar els informes corresponents sobre les qüestions que se li plantegin.

Els dotze membres que componen el Consell Assessor per a la Prevenció de la Tortura del síndic de greuges, a més de la degana Glòria Jodar, són Rosa Servent Pedescoll (Col·legi de Metges de Barcelona), Jesús M. Sánchez García (Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona), Maria Pastor Santana (Il·lustre Col·legi d’Advocats de Mataró), Jaume Bosch Mestres (expert en l’àmbit de seguretat), Núria Terribas Salas (Fundació Grífols), Aina Estarelles Roca (Irídia)
Emilie Marie Rivas (Save the Children), Josep Joan Moreso Mateos (Universitat Pompeu Fabra), Alejandro Forero Cuellar (Universitat de Barcelona), Benet Salellas i Vilar (advocat), David Román Fernández (educador social).

La institució del síndic de greuges té la condició de Mecanisme Català per a la Prevenció de la Tortura (MCPT) en virtut del Protocol facultatiu de la Convenció contra la tortura i altres tractes o penes cruels, inhumans o degradants, adoptat per l’Assemblea General de les Nacions Unides.

Fotografia © Sindicatura de Greuges