El Consell d’Infermeres, a la gala dels Trifermed Awards 2022

Imprimir aquesta noticia
El CCIIC i el CCMC van rebre l’any passat un dels guardons que, en aquesta edició, reconeixen la Fundació Enriqueta Villavecchia, la Fundació la Caixa, l’Institut de Salut Global de Barcelona i la família del Dr. Josep Baselga.

L’Auditori AXA de Barcelona ha acollit avui, 20 de setembre, la 6a edició dels Trifermed Awards, premis instaurats per l’organització internacional del mateix nom, presidida pel Dr. Sergi Trilla. Els guardons són un reconeixement a les persones i organitzacions que “es desperten cada matí pensant com poden millorar la qualitat de la salut a la nostra societat; persones motivades per la seva passió i emocions, amb l’objectiu comú de desenvolupar un món millor”, tal com recull l’entitat en la seva pàgina web. Un reconeixement que l’any passat, sota la menció ‘Sanitari Anònim COVID-19’, van recollir Estrella Martínez, degana del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC); i Jaume Padrós, president del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC); en representació de totes les professions sanitàries.

En aquesta ocasió, els Trifermed Awards 2022 han reconegut la tasca de la Fundació Enriqueta Villavecchia, la Fundació la Caixa, l’Institut de Salut Global de Barcelona i la família del Dr. Josep Baselga. Els guardonats han compartit escenari amb Clara Campas, Mara Dierssen, Marta Aymerich, Montse Vendrell, Antoni Villaró, Ignasi Biosca, Joan Comella, Josep Tabernero, Luis Ruiz i Pere Regull, com a panelistes de la gala.

Atenent la invitació de l’organització, Glòria Jodar, Rosa Bayot, Isabel Quintana i Marc Fortés, han assistit a l’acte en representació del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya.

ELS GUARDONATS


La Fundació d’Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia,
constituïda a Barcelona l’any 1989, és una entitat sense ànim de lucre de caràcter benèfic assistencial. Té com a finalitat la cobertura integral de les necessitats dels infants i joves malalts de càncer o d’altres malalties greus limitants per a la vida, i el suport i acompanyament a les seves famílies. També promou avenços en l’assistència, la investigació i la formació en el camp de l’Oncologia, l’Hematologia, les Cures Pal·liatives i l’atenció a la cronicitat complexa en pediatria. La Fundació està present en tots els hospitals catalans on es duen a terme tractaments d’Oncologia i Hematologia Pediàtrica: Germans Trias i Pujol, Parc Taulí, Sant Joan de Déu, Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i Vall d’Hebron.

La Fundació “la Caixa” és la primera fundació d’Espanya, la segona d’Europa i una de les més importants del món per volum d’inversió social. Creada fa 110 anys, s’ha caracteritzat pel seu fort compromís social i la seva vocació de treball a favor de l’interès general. El seu àmbit d’actuació abasta programes socials, cultura i ciència, educació i beques i investigació i salut.

L’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) neix oficialment l’any 2010 sota l’impuls de la Fundació “la Caixa” i institucions acadèmiques i governamentals. Té el seu origen en els àmbits hospitalari (Hospital Clínic i Parc de Salut MAR) i acadèmic (Universitat de Barcelona i Universitat Pompeu Fabra) i que en el camp de la salut global acumula més de 30 anys d’experiència. El seu model de treball es basa en la generació de coneixement científic a través dels Programes i Grups de Recerca, i en la seva translació a través de les àrees de Formació i Anàlisi i Desenvolupament Global. L’objectiu de la institució és corregir les desigualtats de l’estat de salut de les diverses poblacions del món.

Família del Dr. Baselga. Després de la mort del Dr. Josep Baselga el març del 2021, a causa de la malaltia degenerativa Creutzfeldt-Jakob, la seva família va impulsar un projecte de microdonacions que es van donar íntegrament a l’Hospital Clínic de Barcelona. Els diners recaptats, 223.182 euros en total, van ser decisius per posar en marxa un projecte d’investigació liderat per la Dra. Raquel Sánchez-Valle, cap del servei de Neurocirurgia del Clínic i cap del grup Malaltia d’Alzheimer i altres trastorns cognitius de l’IDIBAPS.

 

Més informació

Fotogaleria