El Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya ha participat en el Pacte per a la Reforma Horària

Imprimir aquesta noticia

El Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya ha participat en el Pacte per a la Reforma Horària, que ha culminat amb la signatura formal en un acte celebrat al Palau de la Generalitat.

 

El Govern i 110 organitzacions i entitats, entre les quals es troba aquest Consell, van signar el 17 de juliol, el Pacte per a la Reforma Horària. Després de ser convocat, en desembre de 2016, per a participar en el procés de concertació per a l’impuls de la Reforma Horària, el Consell va participar a les Taules Quadrangulars en les diferents sessions de treball que han tingut lloc durant aquest període.

 

“La gestió del temps representa un dels cavalls de batalla de la nostra generació. Per diversos motius d’ordre polític, econòmic i social, ens hem allunyat d’un ritme més circadià que permetés gaudir de les millors condicions amb els hàbits més saludables.

 

La reforma horària vol avançar en aquesta direcció que permeti una millor relació entre el temps de treball, el temps per la relació familiar i social i el temps de descans, sens dubte per a una millor qualitat de vida.

 

No es poden menystenir les facilitats que aportaria la major confluència amb els altres països del nostre entorn, que en un context de globalització facilitaria les possibilitats de comunicació i cooperació tant en els aspectes laborals com en els socials”.

 

Nota de Pilar Espelt, consellera i participant en els treballs de les Taules Quadrangulars.

 

Per a més informació es pot visitar el següent enllaç: http://www.reformahoraria.cat/ o bé consultar el següent document Pacte per a la Reforma Horària – Objectiu 2025.