Debat sobre els reptes de la professió infermera, al COIGI

Imprimir aquesta noticia
Jornada in’22

El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Girona (COIGI) va organitzar ahir, 29 de novembre, la seva Jornada in’22. Celebrada a l’auditori de l’Edifici Fòrum de la ciutat, la jornada plantejava els “Reptes de futur de la professió infermera” i va comptar, entre les seves participants, amb la degana del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC), Glòria Jodar.

La presidenta del COIGI Lluïsa Garcia Garrido, com a amfitriona; i Xavier Burjons, cap de la Unitat Transversal de la Regió Sanitària de Girona; donaven la benvinguda a primera hora de la tarda, a una jornada que s’iniciava amb la conferència “Projeccions de la població infermera a l’horitzó 2030”, a càrrec de Paola Galbany, coordinadora de l’estudi del mateix nom i presidenta del COIB.

Galbany, que va ser presentada per Àngela Vilà, vicepresidenta del COIGI; va exposar els resultats de la investigació i com “les crisis econòmiques han comportat crisis sanitàries”. La ràtio infermera/usuari o la precarietat laboral; però també les propostes que han de millorar la situació de les infermeres, van centrar el seu discurs.

Sobre aquestes propostes es va parlar, i molt, a la taula de debat. Glòria Jodar, Lluïsa Garcia, Carme Bertrán –degana de la Facultat d’Infermeria de la Universitat de Girona– i Montserrat Gea –directora general de Professionals de la Salut (que hi va participar de forma telemàtica)– van apostar pel reconeixement de la professió, per la intensificació de la recerca o el desenvolupament de les especialitats. També es van tractar aspectes relacionats amb la formació de les infermeres, la docència i la importància del doctorat. L’augment de l’autonomia de les infermeres i la continuïtat assistencial, van estar altres dels reptes identificats.

Com a tancament de la jornada, la presidenta del COIGI es va adreçar a “totes les infermeres” i va destacar el rol individual en aquesta fita que és el “reconeixement” professional, perquè “totes les infermeres som importants, cal fer sinergies. Fem gran la professió”, va cloure Lluïsa Garcia.

 

Informe “Projeccions de la població infermera a l’horitzó de 2030” © 2022, CCIIC-UVIC Galbany Estragués, Paola; Subirana Casacuberta, Mireia; Casas Baroy, Joan Carles; Ramon Aribau, Anna; Millán Martínez, Pere. Projeccions de la població infermera a l’horitzó de 2030. Barcelona: Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya.

 

Fotos ©COIGI