A la recerca de l’excel·lència acadèmica del Grau en Infermeria

Imprimir aquesta noticia
Jornada per a la millora en la formació dels estudis de Grau en Infermeria del Sistema Universitari de Catalunya

L’Auditori del Palau de la Generalitat de Catalunya ha acollit avui la “Jornada per a la millora en la formació dels estudis de grau en infermeria del Sistema Universitari de Catalunya”, a la qual ha assistit la Dra. Glòria Jodar, degana del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC).

La sessió, organitzada pel Departament de Recerca i Universitats, se celebra en un moment clau per al desenvolupament dels estudis de Grau en Infermeria que han incrementat l’oferta de places arreu del territori per satisfer la demanda de professionals del sistema sanitari.

L’ampliació, que per aquest curs 2022-2023 s’ha traduït en 561 noves matrícules (increment del 25%), serà progressiva i va adreçada a pal·liar els efectes de la jubilació massiva de professionals que es preveu durant els pròxims 5 anys i que suposarà la pèrdua del 10% de la plantilla infermera de Catalunya. Una situació “crítica”, a la qual s’afegeix “la necessitat d’implementar millores en la formació acadèmica de les infermeres i infermers i fer-ho amb vocació d’excel·lència, per anar un punt més enllà de la satisfacció de les necessitats de la població en matèria de salut”, ha dit Glòria Jodar.