Rosamaria Alberdi Castell – CV

Imprimir aquesta noticia
ROSAMARIA ALBERDI CASTELL

 

Diplomada en Infermeria, Llicenciada en Psicologia, Màster en Salut Pública (Universidad de Antioquia, Medellín. Colombia) Màster en Lideratge i Gestió de Serveis d’Infermeria (Universitat de Barcelona) i Màster en Cognició i Evolució Humana (Universitat de les Illes Balears). Màster en Practiques de Mediació: Sistemes de Mediació en Organitzacions (Universitat de Barcelona).

 

Ha dedicat quasi tota la seva vida professional a la docència, que ha exercit a les Escoles d’Infermeria de les Universitats de Barcelona, Autónoma de Madrid, Nacional de Educación a Distancia, Sevilla i de les Illes Balears.

 

Durant 9 anys (2003-2012) va exercir càrrecs de representació política, sent, consellera en el Consell de Mallorca i diputada en el Parlament de les Illes Balears, a on va exercir com a Presidenta de la Comissió de Salut, seguint sempre vinculada a la docència universitària i a la professió infermera.

 

Des de 2000, és professora titular de la Universitat de les Illes Balears, en la que, actualment, imparteix les assignatures d’Ètica i legislació sanitària” “Gestió de serveis infermers” i “Bases històriques i conceptuals” en la Facultat d’Infermeria i Fisioteràpia. Des de el curs 2015-2016, imparteix també l’assignatura de “Gestió clínica” en la Facultat de Medicina de la Universitat de les Illes Balears.

 

Les seves principals línies d’investigació son el desenvolupament de la professió infermera, la ètica de la cura, el gènere i la competència política professional. És membre del Grup d’Investigació Crítica en Salut (GICS) integrat en l’Institut Universitari d’Investigació en Ciències de la Salut (IUNICS).

 

És autora de nombroses publicacions i articles i participa, de manera regular, en activitats de formació continuada i en Jornades i Reunions professionals, impartint conferències.

 

Durant 8 anys va treballar a la Conselleria de Salut de la Junta d’Andalucia, en tasques de planificació. Te experiència en gestió ja que va exercir durant tres anys com a Directora de la Escola d’Infermeria “Virgen del Rocío” de Sevilla. Membre del Consejo Asesor de Salud del Ministerio de Sanidad, de desembre de 1992 a març de 1996.

 

De 2004 a 2012 va ser diputada en el Parlament de les Illes Balears, sent la Presidenta de la Comissió de Salut del Parlament, durant 4 anys.

 

El 2004, va rebre el Premi “A Prop Teu”, atorgat pel Col·legi Oficial d’infermeria de Barcelona. Al 2011 va rebre el reconeixement a la “Trajectòria professional” atorgat per la Conselleria de Salut del Govern de les Illes Balears, al 2013 va ser anomenada “Académica de Honor” per la Academia de Ciencias de la Enfermería de Bizkaya i al 2017 li va ser concedit el Doctorat Honoris Causa per la Universitad de Murcia.